Zet KSV Sottegem grote stap naar de titel vanavond?

klepper tussen de twee toppers van de reeks

De twee kleppers van de streek maken zaterdag 19u uit wie de leiding neemt in 2e provinciale B, en aldus een serieuze optie neemt op de titel.
Niet alleen de drie punten zijn van belang, ook het mentale overwicht in de strijd om de titel.

Beide ploegen zijn er klaar voor.

Nervositeit speelt wel op bij de beide ploegen, niet alleen bij spelers en trainers, maar ook bij het bestuur en de supporters.
De Zottegemse trouwe supporters mogen als een voorbeeld gezien worden, dikwijls zijn ze in de meerderheid ook op verplaatsing.

Beide ploegen hebben een geweldige traditie en dito achterban.

Even was het wel stil rond zowel KSV Sottegem als De Toekomst Borsbeke wegens mindere prestaties, maar nu, net op de laatste wedstrijd van de heenronde ontmoeten de twee ploegen elkaar om het leiderschap te betwisten.

Niemand in de provinciale reeksen heeft meer punten verzameld dan de twee tegenstanders van vanavond.

De Toekomst Borsbeke, reeds jaren een stabiele ploeg die werd uitgebouwd en uitgebreid met enkele sterke transferts.

Niets minder dan de titel willen ze. De spitsen Bellemans, de broers De Mideleer, Baeyens zijn er in elk geval klaar voor.

Ksv Sottegem wou een wel een prijs pakken, maar bescheidenheid siert Zottegem en speelden oorspronkelijk voor een plaats in de top 5.

Maar euh …. KSV Sottegem bestaat 100 jaar ondertussen. Zo bescheidenmoet je je niet opstellen vindt ook woordvoerder Geert De Roover.

Geert loopt reeds vele jaren mee met zijn favoriete ploeg en nerveus mag ik hem niet noemen zegt hij. Hijzelf zou graag het honderdjaar bestaan vieren op een gepaste wijze.

En of ze er klaar voor zijn ! Tel maar uit, 39 punten op 42, 43 doelpunten gescoord en amper 5 tegengoals, ben je dan ook niet klaar voor de titel.

Geert wil het woord titel niet uitspreken, maar zegt me wel dat het jammer is dat één van beide ploegen geen kampioen kan worden. Ploegen die er met kop en schouders uitsteken.

Dus allen daarheen zou ik zeggen voor een pot mooi voetbal met twee sportieve ploegen.

Hup KSV Sottegem, toon wat je waard bent voor de schare trouwe en sportieve supporters.

Met dank ook aan Steven Verlinden voor zijn bijdrage aan dit artikel