© Ine Dehandschutter

Gezin uit Oosterzele woont samen, reist samen en werkt nu ook samen

Strakke, hedendaagse architectuur

© Ine Dehandschutter
© Ine Dehandschutter

Al sinds 1990 zijn Pascal Blancquaert en Ann De Roo gebeten door de bouwmicrobe. Gepassioneerd door mooie architectuur en na het realiseren van verschillende bouwprojecten, besloten ze in 2017 om een next generation kangoeroewoning te bouwen in Oosterzele, helemaal in hun eigen stijl. De strakke tripletvilla werd een echte familieplek, waar hun volwassen zoon en dochter op het gelijkvloers elk hun woonst hebben. Het koppel zelf woont op de eerste verdieping. “Als gezin wonen we samen, reizen we samen, en starten we nu ook een familiebedrijf,” lacht Ann. “Het is wat ongebruikelijk, maar wij zijn een geolied team.”

  © Ine Dehandschutter
© Ine Dehandschutter

Het gloednieuwe familiebedrijf blijft in de bouwwereld. Pascal en Ann zullen samen met dochter Lynn en zoon Massimo de woondroom van mensen realiseren en hen een zorgeloos bouwtraject bezorgen. Al zijn ze selectief bij hun keuze van projecten. “We willen enkel woningen bouwen waar we onszelf terugvinden in de architectuur en de locatie,” legt Lynn uit. “Strakke, hedendaagse architectuur is ons stokpaardje. En onze eigen woning is daar het perfecte voorbeeld van.” Vandaar ook dat de tripletvilla van het gezin – of eigenlijk: de drie gezinnen – dient als ‘kijkwoning’. “We houden niet zo van de term kijkwoning, omdat kijkwoningen worden geassocieerd met dupliceerbare woonsten,” legt Pascal Blancquaert uit. “Wij bouwen voor elke klant een compleet unieke villa. Onze kijkvilla is bedoeld om bepaalde technieken en keuzes toe te lichten aan klanten. En om de kwaliteit, de details en de afwerkingsgraad te tonen die we nastreven.”

Samen werken én wonen

Hoe ze erin zullen slagen om als hecht gezin ook professionele collega’s te zijn? “Door onze unieke manier van wonen zijn we sowieso heel close. We lopen elkaars deur niet plat, maar genieten wel van de nabijheid van familie,” verduidelijkt Pascal. “Tijdens corona werd ons huis een veilige cocon mét familiaal contact, en het is een fantastisch geschenk om ons pasgeboren kleinkind Rosie van zo dichtbij te zien opgroeien.” “We merkten gaandeweg dat ons gezin ook professioneel een fantastisch team vormt,” vertelt Ann. “Het wilde idee om onze vaardigheden en gezinswaarden te combineren in een eigen familiebedrijf, werd steeds concreter. En nu wagen we de sprong: Massimmo Villabouw – met focus op persoonlijke begeleiding – is een feit.” Het kantoor van Massimmo Villabouw ligt op de Brusselsesteenweg 69B in Melle. De website is te vinden via www.massimmo-villabouw.be.