Winter brengt de landschapsfotograaf zoveel moois

Let op, nachtvorst!

Als er nachtvorst op komst is, zijn er mooie kansen voor fotografie. Ook als er maar weinig vorst en ijs is, kan het de moeite waard zijn er op uit te trekken. Een paar voorbeelden van ijsverschijnselen die leuk zijn om te fotograferen.
Ook bij de NUUS redactie zitten er een paar goede fotografen zowel hobby als semi pro, eentje trok er deze morgen op uit en laat je genieten van de eerst ijskristallen.
Na een heldere vriesnacht  zetten de ijskristallen die zich op bomen en struiken en toveren zo de mooiste vormen en structuren. Rijm op de bomen en sneeuw die eindeloze velden met een witte deken bedekt … dat levert spectaculaire landschapsfoto’s op. De contrasten die ontstaan in het winterse landschap zijn om van te smullen.

Een laagje ijs op het water
Een dun vliesje ijs op het water kan al prachtige beelden opleveren. Vaak komen er mooie patronen in het ijs, lijnen of luchtbellen.

IJskristallen

Maar er is meer moois: zoom eens in en kijk naar de ijskristallen!
Een ijskristal is niets anders dan een klein deeltje ijs dat zijn inspirerende ontwikkeling, dankt aan het feit dat kleine watermoleculen zich als minikristallen hechten aan een vast deeltje stof. Zijn uiteindelijke uiterlijk wordt bepaald door de temperatuur en luchtvochtigheid. Een ijskristal is herkenbaar aan zijn zeshoekige uiterlijk en groeit gestaag door het aanvriezen van waterdamp. En wist je dat je deze structuren zich prima laten fotograferen?