Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil na winterstop operatie redding inzetten

Heenronde zo snel mogelijk vergeten

Voorwaarts Gijzel Oosterzele speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen leider T. Borsbeke, maar werd opnieuw geconfronteerd met een 1 – 2 nederlaag. Maar het gaat de laatste weken beter met VGO. Met de mentaliteit die nu aanwezig is wil Voorwaarts Gijzel Oosterzele na de winterstop de operatie redding inzetten. Te beginnen met de eerstkomende wedstrijd in WIK Eine op zondag 16 januari 2022.
VGO speelde een aantal verdienstelijke wedstrijden op rij, maar het leverde enkel een zege op tegen Osta Meerbeke. Toegegeven, VGO is een netelige situatie terechtgekomen. Maar VGO moet zich na de winterstop optrekken aan de wilskracht en aan de eendracht die in de groep leeft. Er is geen negativisme, het besef heerst dat men elkaar nodig heeft om uit de impasse te geraken. Er is genoeg kwaliteit in de groep aanwezig om niet te degraderen. Iedereen kan nog overweg met elkaar. De heenronde zo snel mogelijk vergeten, en met een nieuw elan de terugronde aanvatten en zo vlug mogelijk afstand nemen van de gevarenzone. De trainersstaf hamert op het geloof in eigen kunnen en het komaf maken aan het gebrek aan efficiëntie. Mannen: doe in de heenronde, de netten trillen, dat is de opdracht. Zeven punten na 16 wedstrijden, in die ontgoocheling mag men niet blijven hangen. Alleen zorgden vier nederlagen met één doelpuntje verschil voor ergernissen. Een vertekend beeld, iedereen weet dat Voorwaarts Gijzel Oosterzele beter verdient. VGO bracht in de laatste wedstrijden voor de winterstop tegen SV Geraardsbergen, Osta Meerbeke en leider DT Borsbeke goed voetbal, dat moet de VGO spelers moed geven. Er zijn nog 14 wedstijden, nog 42 punten te verdienen. De scoringsmachine aan de praat krijgen. Best geen schade meer oplopen. Een tikkeltje geluk mag ook om de motor definitief te laten aanslaan. De spelers willen wel, maar het vertrouwen moet aangezwengeld worden, daar is maar één remedie voor: winnen. Elke match wordt nu superbelangrijk. VGO wil zich na de dramatische heenronde goed herpakken. Scherp voor doel zijn en de kansen afwerken. De score openen en niet op achterstand komen, ageren, in plaats van reageren. En zeker winnen van de ‘rechtstreekse’ degradatie ‘concurrenten’: Machelen, Meerbeke en E. Houtem. Overtuigd zijn dat VGO niet degradeert. Met goede prestaties en puntengewin moet het lukken met het behoud. Onze Nuus-nieuwjaarswens voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele, het seizoen 2021 – 2022 in schoonheid afsluiten. (mvdv, foto’s ddl)