Brakelse gemeenteraad gaat digitaal maandag a.s.

Volgende maandag is er gemeenteraad in Brakel. Door de verstrengde maatregelen rond corona vroegen wij ons af of de raad fysiek kan doorgaan in de sporthal zoals aangekondigd.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer antwoordde daarop het volgende: ” De gemeenteraad zal digitaal doorgaan want de nieuwe maatregelen nopen ons om voorzichtig te zijn. Raadsleden en schepenen worden in kennis gebracht.

Bij toelichtingen van financiële aard zoals meerjarenplan had ik liever dit fysiek zien uitgelegd … maar kan nu niet anders.”
Oppositieraadslid Jan Haegeman (N-VA) had al een vraag rondgestuurd  waarom een fysieke gemeenteraad veiliger is dan bioscoop- of theaterbezoek. “Misschien is het omdat de Brakelse gemeenteraad samenkomt in een cafetaria en niet in een theaterzaal.”  De burgemeester reageerde daarop dat de fysieke raad nu niet aan de orde is.
Het debat is maandag digitaal te volgen  vanaf 20u.