Kom mee lijndansen, actief bewegen op muziek

Lijn dans vereniging Oosterzele bestaat reeds 3 jaar: en we blijven maar groeien…

De lijn dans vereniging  Oosterzele bestaat reeds 3 jaar, Zowel mannen als vrouwen,  jonge en minder jonge senioren, iedereen is welkom! Kunnen meedansen overdag in de sporthal van Oosterzele op maandag namiddag. Een ideale cursus als u over geen partner beschikt of wanneer uw partner geen interesse heeft in de danssport. Bij deze cursus hebt u geen partner nodig en worden u de meest uiteenlopende dansgenres aangeleerd, alleen en in lijn. Actief bewegen op muziek, alleen en toch in groep, op een lijn. Dansen is een uitstekende combinatie van beweging en ontspanning. Je train je spieren, coördinatie en hersenen, de danspassen worden stap voor stap aan geleerd door een enthousiaste lesgeefster met veel ervaring
Je leert er mensen kennen en de gezelligheid binnen de groep doet deugd, je deelt plezier maar ook de moeilijke leermomenten kan je delen ( het Sociale aspect, gemeenschapsgevoel) .

En een dansgroep A komt van 13.00u tot 14.30u waar men al wat meer danservaring heeft maar de dansen blijven vrij eenvoudig, 32 tellen op aantrekkelijke muziek ( dit kunnen oude hits zijn ,maar ook meer moderne muziek kan ook).
Een Basisgroep van 15.00u tot 16.30u waar mensen zonder voorkennis kunnen starten met eenvoudige dansjes die altijd eerst gedemonstreerd wordt en daarna droog uitgelegd worden. Zodat iedereen direct kan meedoen, de dans wordt aangeleerd in stukken

De muziek en de dans die wij nu als Country Line Dance kennen is een mengeling van allerlei muzieksoorten en –dansen. De oorsprong vond plaats in het “Wilde Westen “van de U.S.A. Bij Country Line Dance dans je in formatie, waarbij een groep mensen op een rij of in rijen (lijnen)danst. Iedereen voert op hetzelfde moment dezelfde dansbewegingen uit. Tegenwoordig kun je Linedance op verschillende stylen muziek beoefenen, zoals pop, rock, salsamuziek, Iers enzovoort. Bekende dansen zijn bijvoorbeeld de Freeze en de Single Waltz.

De pluspunten van lijndans :

  • bewegen op muziek
  • geen partner nodig
  • ontspannend
  • goed om het geheugen te oefenen
  • voor dames en heren
  • geen danservaring vereist, alleen veel goesting om mee te doen! en ’t is plezant!

groep 1 komt van 13.00u tot 14.3u, groep Basis komt van 15.00u tot 16.30u op maandag namiddag in de sporthal de kluize te Oosterzele.
Er zijn 2 reeksen per jaar, de 2de reeks begint op maandag 10 januari 2022 tot en met juni,  de andere reeks loopt van september tot december.
Op jaarbasis wordt er gevraagd om 3 €/jaar te betalen voor de verzekering Lich. Ongev. en Burg. aansprakelijkheid.

Heb je interesse ? Kom eens uitproberen en zo kan je het ondervinden.
Meer informatie bij Rita Maes,  maes61rita@gmail.com