Jeugd van Olsa Brakel komt op voor de sociaal zwakkeren met kerst

Via één van zijn sociale projecten binnen de clubwerking wil K Olsa Brakel in en rond Brakel deze kerst- en eindejaarsperiode een beetje kleur geven. Er zijn dezer dagen toch wel enkele kinderen die geen cadeautje zullen ontvangen en mede gesteund door die gedachte lanceerden we ons project ‘Elk kind en eenzame senior verdient een cadeautje onder de kerstboom’. Op woensdag en zaterdag organiseerden we vorige week op Olsa een inzamelactie. Met de Olsa kerstmobiel werd op dinsdag en donderdag – door een Olsa delegatie onder leiding van CEO Bart Vermeulen samen onze Kerstman en zijn mascottes Olivia en Sam – een hartverwarmend bezoek gebracht aan het opvangtehuis te Lierde, het OCMW Brakel en RVT Sint Franciscustehuis Opbrakel voor overhandiging van de cadeautjes. Onder het toeziend en goedkeurend oog van burgemeester Stefaan Devleeschouwer, Marleen Gyselinck (oa schepen seniorenzorg), Marc De Pessemier (schepen jeugd en sport) en Marijn Devalck (schepen sociale zaken en vereenzaming) werden enkele  honderden cadeautjes en 300 pralines afgeven. ‘Als enthousiaste familieclub willen wij bijdragen aan een fijne samenleving met Brakelaars die onze club een warm hart toedragen en ons niet alleen kennen of herkennen omwille van voetbal maar bovenal omwille van ons sociaal engagement en bredere kijk op onze maatschappij en Brakelse bevolking. Het was onze intentie via dit sociaal initiatief ons Olsa netwerk te raadplegen voor een inzamelactie van speelgoed, met eigen vrijwilligers deze cadeautjes te verpakken en een glimlach te toveren op de gezichtjes van deze kinderen die recht hebben op een fijne Kerst. Voor de senioren hebben wij pralines geleverd. Wij voelen aan alles en iedereen dat ons project de nodige bijklank heeft gekregen in Brakelse kringen maar bovenal een sympathie heeft opgewekt bij de brede bevolking. Onze leuze ‘Olsa…méér dan voetbal alleen’ wordt op deze manier nogmaals extra in de verf gezet en doet ons nadenken over hoe een sociaal maatschappelijk draagvlak te creëren en uit te breiden tot ‘Olsa…méér dan voetbal alleen voor & door iedere Brakelaar’. Met een méér dan voldaan en gelukzalig gevoel kijken wij de toekomst van Olsa en de Brakelaar tegemoet en zijn ervan overtuigd ons steentje te hebben bijgedragen aan onze samenleving. In naam van K Olsa Brakel zijn bestuur, spelers, supporters, sponsors en sympathisanten wenst Olsa iedereen een fijn, gezellig en gezond 2022 toe’ aldus besluit CEO Bart Vermeulen