Verlichte tractortocht gaat door op zondag 26 december

Leef alle coronamaatregelen na

‘Na een onderhoud met de lokale politie en burgemeester Johan Van Durme kunnen we definitief aankondigen dat onze tweede verlichte tractoren-tocht zoals gepland zal doorgaan op zondag 26 december 2021’, melden voorzitter Danny Meersman en het bestuur van Landelijke Gilde Oosterzele. Een weloverwogen beslissing. ‘We vragen wel om voorzichtigheid én om alle coronamaatregelen na te leven’. Het zag er een tijdje niet goed uit, de omikron-variant dreigde roet in het eten te strooien. Eind goed, al goed. De tocht kan doorgaan, een zucht van opluchting stoof door de rangen van Landelijke Gilde. ‘Blij dat we het niet moeten annuleren na al dat voorbereidend werk, we zijn alleszins zeer tevreden’, zegt voorzitter Danny Meersman.
Wat je uiteraard moet gezien hebben, is de verlichte tractortocht. Een mooi initiatief van LG om de donkerste dagen op te fleuren.Doel is om de bewoners van de fusiegemeente een mooie avond te bezorgen. Het event vindt volledig in de buitenlucht plaats en het parcours is kimometers lang, het zorgt voor meer spreiding van het publiek. De bewoners die langs het parcours wonen kunnen het lichtspektakel volgen vanop hun ‘zulle’.
Na de succesrijke eerste editie in 2019 ziet Landelijke Gilde op zondag 26 december dus zijn tweede editie werkelijkheid worden. Tussen 19 u en 21 u 30 trekken een massa verlichte tractoren door straten van Oosterzele, Scheldewindeke, Moortsele, Landskouter, Gijzenzele, Oosterzele (Anker). Landelijke Gilde brengt licht en kerstsfeer in Oosterzele. Je krijgt langs het parcours een uniek lichtspektakel te zien, hartverwarmend, de kerstsfeer krijg je er gratis bij.  Vat post langs het parcours en geniet van de lange sliert betoverende verlichte tractoren. Let wel de startlocatie Den Amb8 wordt hermetisch afgesloten en is dus niet toegankelijk voor het publiek. Landelijke Gilde vraagt nadrukkelijk alle geldende coronamaatregelen na te leven. Afstand houden en mondmasker indien nodig. Vermijd samenscholingen. Landelijke Gilde vraagt nadrukkelijk niet naar de dorpskernen te komen. Toon burgerzin. Er wordt dit jaar wegens corona geen activiteit in Den Amb8 georganiseerd.
Parcours
Het parcours: Oosterzele (Korte Ambachtstraat –start 19 u –, Groenweg, Dorp, Windekekouter), Scheldewindeke (Spiegel, Van Thorenburghlaan), Moortsele (Moortselestraat, Kloosterstraat), Landskouter (Bakkerstraat, Rooberg, Geraardsbergsesteenweg), Gijzenzele (Sint – Lievensstraat, Kerkstraat, Gijzenzelestraat), Oosterzele (Kwaadbeek, Moortelbosstraat, Bavegemstraat, Heistraat, Houtemstraat, Geraardsbergsesteenweg, Lange Ambachtstraat (einde 21 u 30). Kom uit je kot, en bewonder de sfeervolle verlichte tractoren, de duizenden fonkelende, betoverende lichtjes brengen het schoonste licht in de duisternis. Landelijke Gilde hoopt dat opnieuw de return groot is van de bewoners, laat maar de vele oh’s en ah’s weerklinken. Je kan ook tijdens de lichtrijke stoet stemmen op je favoriete tractor via de QR – code.  (mvdv, foto’s ddl).