Vaccinatiecentrum Herzele schakelt versnelling hoger in de boostercampagne en start met kindervaccinaties

Het Vaccinatiecentrum Herzele, voor inwoners van Brakel, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem, schakelt in januari een versnelling hoger om de boostercampagne zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De beslissing om de intervalperiode van de boosterprik in te korten, en alle volwassen inwoners voor februari een booster toe te dienen, zorgt voor extra druk. Daarom wordt het centrum in gereedheid gebracht om de capaciteit op te drijven om dit mogelijk te maken.

In januari zal er 7/7 gevaccineerd worden. “Het is ons doel om alle meerderjarige burgers zo snel mogelijk uit te nodigen voor hun boosterprik”, zeggen de Burgemeesters van Eerstelijnszone Panacea. “Op vandaag heeft reeds 53,17% van de inwoners van ELZ Panacea een boosterprik gekregen. Onze vrijwilligers en medewerkers tonen heel wat flexibiliteit en schakelen telkens snel, dankzij hen halen we dit mooi percentage.”

Afgelopen maandag besliste het IMC om ook alle 5- tot en met 11-jarigen de kans te geven om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Binnen de Eerstelijnszone werd beslist om deze vaccinaties ook te organiseren in het Vaccinatiecentrum Herzele. Eén dag per week zal in het teken staan van de kindervaccinaties, hiervoor zullen de nodige kindvriendelijke accenten gelegd worden. Vanaf eind december zullen de eerste uitnodigingen verstuurd worden om vanaf 9/1 de eerste prikken toe te dienen, het gaat in de regio om ongeveer 6400 kinderen die zullen uitgenodigd worden.

Voor meer informatie over de vaccinatie bij kinderen kan u terecht op:

https://www.laatjevaccineren.be/wie-waar-en-wanneer/5-11-jarigen.

Heeft u vragen over de uitnodigingen of hulp nodig bij het inplannen van de afspraak, neem contact op met het callcenter: 0800 200 72 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 12u00 tot 16u00) of via mail: vaccinatie@herzele.be