Vlaams Solidair Brakel schenkt twintig kerstpakketten aan alleenstaanden en gezinnen.

Brakel: ‘Vlaams Solidair Brakel’, een initiatief van de lokale Vlaams Belang-afdeling, deelt voor het eerste dit jaar kerstpakketten uit aan gezinnen die een extra steuntje kunnen gebruiken.

“Als Vlaamse volkspartij vinden wij het belangrijk om hulp te bieden aan zij die de meeste hulp kunnen gebruiken! Daarom schenken we twintig kerstpakketten aan minderbedeelden in onze gemeente, met ons nieuw project Vlaams Solidair Brakel”, zegt Vlaams Belang Brakel-voorzitter Veronique Lenvain. In 2020 met de start van corona deed ik al boodschappen voor oudere mensen en vervolgens voor minderbedeelden. Net als in heel wat andere gemeenten verkocht de partij onder het motto ‘Een hart voor onze mensen’ soep op het marktplein in Brakel. De inkomsten daarvan gaan naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit, die instaat voor het samenstellen van de kerstpakketten. “Met onze kerstpakkettenactie proberen we om mensen te bereiken die onder de radar van het OCMW blijven”. Het gaat niet alleen om grote woorden, maar ook om daden, vervolgt Sandy Dierickx.  “Op die manier willen we ook hen een hart onder de riem steken. Armoede bestaat nu eenmaal en jammer genoeg ook nog steeds bij onze eigen bevolking en het is vaak verdoken.”

“Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, komen mensen in de armoede terecht. Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan – daar waar we kunnen – mensen zelf helpen in onze Brakelse Dorpstraat.”