Bestuurder slaat op de vlucht en richt ravage aan

Grote ravage in de Leinstraat in Opbrakel

Vanavond heeft een bestuurder die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole  rond 18.30u een ravage aangericht in de Leinstraat in Opbrakel.

De politiecontrole werd uitgevoerd in Flobecq/Vloesberg, politiezone Collines, waarvan een ploeg de achtervolging inzette nadat de bestuurder zich uit de voeten maakte. De achtervolging eindigde met een crash in de Leinstraat in Opbrakel. Ook het politievoertuig deelde in de brokken (zie foto). Vooraleer het vluchtend voertuig tot stilstand kwam tegen de tuingevel van een woning ramde de bestuurder met zijn voertuig ook twee wagens. Hij raakte daarbij gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. .

Tijdens de achtervolging werd eerst het geparkeerde voertuig geraakt van Hilde Van Der Biest dat rechts geparkeerd stond. Vervolgens zwenkte het voertuig naar links en raakte hierbij een bestelwagen die uit de richting van Opbrakel kwam en die werd bestuurd door Els Franssen. De ravage was compleet met de vernielde tuinmuur van Martine Van Crombrugghe.  Het achtervolgend politievoertuig werd eveneens totaal vernield.

De Leinstraat werd afgesloten in beide richtingen en de lokale politie van Brakel deed de vaststellingen. De brandweer van Brakel kwam de brokken opruimen.