Kenay De Moyer knap vijfde in de World cup cyclocross Dendermonde en derde in de tussenstand


Dendermonde/Viane. In de World cup cyclocross Dendermonde  voor junioren heren eindigde Kenay De Moyer knap op de vijfde plaats op 1 minuut 50 seconden van de Nederlandse winnaar David Haverdings, die tevens leider is in de tussenstand. Kenay moest de Brit Nathan Smith, Viktor Vandenberghe en de Franse Louka Lesueur laten voorgaan.

De Start verliep voor Kenay heel goed. Hij dook als vierde de modder in. Na halfweg de eerste ronde vormde zich een kopgroep van vijf renners, die de rest van het peloton achter zich liet. Daarbij waren de Nederlander David Haverding, de Brit Nathan Smith, de Fransman Louka Lesceur en de twee Vlamingen Viktor Vandenberghe en Kenay.

‘Het was een harde maar faire wedstijd. Tijdens de derde ronde reden de Nederlander en de Brit weg. De strijd ging dus voor het laatste podiumticket’, aldus Kenay. Het was terug een prachtprestatie van Kenay in een wereldbekerwedstrijd. ‘Spijtig genoeg zonder supporters.’

Voor de tussenstand staat Kenay met 69 punten op de derde plaats. De Brit Nathan Smith staat vier punten voor het aanstormend talent uit Viane. De winnaar van de cross staat met 120 punten op de eerste plaats in het klassement. Kenay staat ook derde in het UCI klassement.

Julien Borremans