Feeëriek verlichte tractoren brengen kerstsfeer in Oosterzele

Een letterlijk en figuurlijk lichtpunt in donkere tijden

De verlichte tractortocht, puik georganiseerd door Landelijke Gilde Oosterzele, werd een mooi succes. Ook op de tweede editie veel volk langs het parcours. Kijken en genieten van het enig mooi lichtspektakel. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar Landelijke Gilde was maar al te blij dat de lokale politie en burgemeester Johan Van Durme het sein op groen zetten en hun fiat gaven. De tractorstoet in één woord: wauw. Met de verlichte tractorstoet wil Landelijke Gilde Oosterzele een boodschap van verbondenheid en hoop in tijden van corona overbrengen aan alle bewoners van Oosterzele. Een letterlijk en figuurlijk lichtpunt in donkere tijden. Een boodschap van eenheid en vreugde.
Tussen 19 u en 21 u 30 trokken een heel lange sliert verlichte tractoren door straten van Oosterzele, Scheldewindeke, Moortsele, Landskouter, Gijzenzele, Oosterzele (Anker). De toeschouwers kregen langs het parcours een uniek lichtspektakel te zien, hartverwarmend, de kerstsfeer kreeg je er zomaar gratis bij. Het heeft wel iets betoverends, zo’n lange rij betoverende verlichte tractoren. Wie langs het parcours woonde moest maar een stapje naar buiten zetten om de sfeervolle verlichte tractoren, de duizenden fonkelende, feeërieke lichtjes,…te bewonderen. Ook veel mensen –  van buiten het parcours – op de been om van het lichtspektakel te genieten. Talrijke tractoren werden in een sprookjesachtig jasje gestopt. Twinkellichtjes. Landelijke Gilde was heel tevreden dat de return opnieuw groot was van de bewoners. Vele oh’s en ah’s voor het kleurrijk lichtfestival. Hartverwarmend entertainment. De tractortocht in Oosterzele mag een vaste waarde worden. LG krijgt een tien voor sfeer en gezelligheid. Landelijke Gilde Oosterzele heeft veel mensen een mooie avond bezorgd. Een mooi event om de donkerste periode van het jaar op te fleuren. Applaus, omdat de verlichte tractortocht toch kon doorgaan, we mogen vooral niet vergeten dat de tractortocht volledig in de buitenlucht plaats vond. Een pluim voor Landelijke Gilde, ze blijven Oosterzele op de kaart zetten. LG wou de bevolking in deze donkere tijden iets mooi en hoopvol aanbieden, en is daar ten volle in geslaagd.  (mvdv, foto’s ddl). meer foto s op https://oosterzele.landelijkegilden.be/albums/2de-verlichte-tractorentocht-sfeerfotos-danny-de-lobelle