Muur met Egmont-kunstwerk afgebroken maar stadsbestuur overweegt alternatieven

Vorige week werd het Egmont-kunstwerk in de Noordstraat in Zottegem afgebroken. Tot spijt van heel wat buurtbewoners daar maar het stadsbestuur van Zottegem laat weten dat er alternatieve locaties overwogen worden.

Het ging om een werk van de Zottegemse graffitikunstenaar Matthias Michiels, beter bekend als ‘Kymo One‘. Hij maakte het in 2018 in opdracht van Cultuurwerking Sottegem dat zo het Egmontjaar extra in de kijker wou zetten. De muur van de voormalige Cantaert fabriek aan de Noordtsraat waarop hij zijn kunstwerk aanbracht werd afgebroken in functie van het nieuwe woonproject dat daar in de steigers staat en plaats zal bieden aan meer dan 100 wooneenheden. Matthias reageerde gelaten maar tegelijk begripvol en bevoegd schepen van Evert De Smet (N-VA) laat weten dat indien er een alternatieve locatie voorhanden zou zijn, het stadsbestuur zeker een nieuw Egmont-kunstwerk zal overwegen.