Kerstkindjes Benthe en Nona helpen AZ Sint-Elisabeth aan ‘geboorterecord’

Op kerstdag 25 december ll. was het druk in het verloskwartier op de materniteit van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem. Liefst drie kerstekindjes zagen er het levenslicht: Benthe (links op de foto) als dochtertje van Charlotte De Smet en Juan Gaethofs uit Herzele, Nona wiens wiegje klaar staat bij Astrid Baele en Olivier Plasman in Ophasselt, en nog een derde kerstekindje van wie de ouders liever geen melding zagen in de pers.

Met de geboorte van eerstgenoemde baby werd in het AZ Sint-Elisabeth ook de kaap van 800 geboortes in de loop van dit jaar gerond, een nieuw record dat wellicht vóór Nieuwjaar nog scherper zal gesteld worden. Het (vorige) recordjaar in de geschiedenis van het Zottegemse ziekenhuis was 2013 met toen 780 bevallingen en 791 geboorten. Het AZ Sint-Elisabeth beschikt overigens over vijf verloskamers en twintig bedden op de kraamafdeling, waardoor er in principe tot duizend bevallingen per jaar mogelijk zouden zijn.