De Lijn in Zottegem: aangepaste dienstregeling

Vanaf 1 januari e.k. wijzigt vervoersmaatschappij De Lijn de dienstregeling op een aantal lijnen in onze regio. Dit is ook het geval voor busritten vanuit en naar Zottegem-Station. Het gaat om volgende aanpassingen:

  • Vooral om tegemoet te komen aan de nodige capaciteit voor het vervoer van scholieren wordt vanaf volgend jaar een extra busrit (92/245) voorzien van Zottegem-Station (vertrek om 15u31) naar Sint-Lievens-Houtem (aankomst Fabrieksstraat om 15u55).
  • Het vertrek van de busrit van 15u31 van Zottegem-Station naar Aalst-Station wordt met één minuut verlaat naar 15u32. Omgekeerd zullen de bussen van 7u01 en 16u34 van Aalst-Station naar Zottegem-Station respectievelijk vier minuten vroeger en twee minuten later vertrekken, dus om 6u57 en om 16u36.
  • Op de lijn Zottegem – Erwetegem – Flobecq – Ronse zal de bus van 5u59 rit vanuit Ronse naar Zottegem-Station drie minuten vroeger vetrekken, dus om 5u56.
  • Op de lijn Zottegem – Erwetegem – Ronse zal de bus voor de rit van Zottegem-Station naar Ronse om 5u16 in plaats van om 5u21 vertrekken. Ook de bus van 7u16 vanuit Ronse naar Zottegem-Station zal vijf minuten vroeger vertrekken, dus om 7u11.

Ten slotte wordt ook nog een naamswijziging doorgevoerd wat de haltes betreft. Zo wordt zowel op de lijn 46 Wetteren – Oosterzele – Zottegem als voor de belbussen Herzele – Sint-Lievens-Houtem en Oosterzele – Zottegem de naam van de stopplaats ter hoogte van de Beschermde Werkplaats aan de Smalleweg in Leeuwergem gewijzigd in Zottegem-Maatwerkbedrijf.