“Stuur massaal bedankingskaartjes naar Zottegemse zorgverleners”

Oppositiepartij Vooruit Zottegem roept op om zoveel mogelijk bedankingskaartjes te sturen naar de Zottegemse zorgverleners. “Omdat ze de voorbije maanden en jaren onmenselijke dingen hebben gedaan”

Kurt De Loor: “De helden van de zorg, zowel in de Zottegemse woonzorgcentra, in het ziekenhuis als in de eerstelijn, hebben in zeer moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf gegeven. Sommige mensen lijken te vergeten dat zorgverleners -na bijna twee jaar- nog steeds in de frontlinie staan. Golf na golf blijven ze vechten voor onze gezondheid. Een kaartje sturen is een klein gebaar, maar op die manier willen we hen bedanken en ons respect tonen voor hun inzet. Hoedje af voor de zorgsector.”

“Wat de mensen in de zorg de voorbije jaren en maanden gepresteerd hebben, is bovenmenselijk,” vult Sandra De Roeck aan. “We mogen ook de honderden vrijwilligers niet vergeten die er in de vaccinatiecentra in Zottegem en Herzele voor gezorgd hebben dat alle inwoners van onze regio de kans kregen om zich in te enten. Ook zij blijven vandaag knokken om de boostercampagne tot een goed einde te brengen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen vrijwillig hun schouders onder die campagne zetten. Ook zij verdienen een bedankje.”

Tussen Kerst en nieuw gaan Kurt en Sandra langs bij de Zottegemse zorginstellingen om hen te bedanken.

“Een kaartje is een klein gebaar, maar het kan in deze tijden zo ontzettend deugd doen. Laat ons massaal bedankingskaartjes sturen om op die manier de helden van de zorg een hart onder de riem te steken”, aldus De Loor en De Roeck.

Naar jaarlijkse gewoonte schrijft Kurt De Loor ook een nieuwjaarsbrief met een blik op wat het voorbije jaar bracht en met wensen voor het komende jaar. Dit jaar richt hij zijn nieuwjaarsbrief aan alle helden in de zorg.

“Enkele maanden geleden stond iedereen nog te applaudisseren op de dorpel, nu lijkt het vanzelfsprekend wat zorgverleners alle dagen doen. We moeten hen blijven steunen. Vooruit Zottegem lanceert de campagne ‘Bedankt voor de goede zorgen!’ en roept alle inwoners op om bedankingskaartjes te sturen naar de Zottegemse zorginstellingen. Bedank de mensen die elke dag voor jouw oma of opa zorgen in het woonzorgcentrum, degene die er voor jou waren toen je in het ziekenhuis lag, jouw dokter of thuisverpleegkundige of de vrijwilligers die er mee voor zorgden dat de vaccinatiecampagne een succes werd. We vinden het vaak vanzelfsprekend, maar al deze helden van de zorg verdienen een persoonlijk bedankje.”

Alle adressen van de Zottegemse zorginstellingen vind je terug op de Facebookpagina van Vooruit Zottegem.