Welverdiend pensioen voor schepen Van Damme na 20 jaar dienst

Meer dan 21 jaar zette schepen Jan Van Damme zich in voor onze gemeente. Vanaf 1 januari 2022 geniet hij van een welverdiend pensioen. In zijn carrière binnen onze gemeente heeft Jan enorm veel werk verzet, te beginnen met de bouw van De Steenoven in 2000. Later volgde het containerpark, de nieuwe site van onze technische dienst, brandweer en Rode Kruis en zoveel meer. Afsluiten deed hij in stijl met het gerenoveerde stationsgebouw dat op 27 december 2021 opende.

“Eén van de mooiste realisaties vind ik het Straatje van de Vrede, de doorgang tussen de Groenlaan en het Solleveld”, besluit Jan Van Damme. “Het was een moeilijk project van meer dan tien jaar oude plannen en ideeën. Ik heb er veel slapeloze nachten van gehad, maar dat het uiteindelijk is gelukt, biedt me veel voldoening. Samen met de burgemeester en de volledige ploeg zijn we erin geslaagd om van Herzele een mooie woongemeente te maken waar veel te beleven valt!”

Op 22 december 2021 woonde schepen Van Damme zijn laatste gemeenteraad bij. Tussen de eedaflegging van de nieuwe schepen Ann Van Ruyskensvelde en een nieuw raadslid nam burgemeester Johan Van Tittelboom het woord om de uittredend schepen uitgebreid te bedanken.
“Jan en ik vormen al meer dan 20 jaar een Team. Hij was er bij vanaf de eerste dag”, begint burgemeester Van Tittelboom.

“Het zou een vreemde rondrit door Herzele worden, indien we alle gebouwen waar Jan aan gewerkt heeft, zouden wegdenken. Enkel het gemeentehuis, het Schepenhuis en het oud woonzorgcentrum zouden overblijven. Al de rest is door zijn handen gegaan. Een ploegwerk uiteraard, waarbij ik ook de andere raadsleden zeker wil vernoemen, in het bijzonder diegene zoals Noël en Filip en Luc, die ook al meer dan 25 jaar op de teller hebben.”
Met een oorverdovend applaus van de gemeenteraadsleden sloot burgemeester Van Tittelboom af met de woorden “bedankt Jan voor jouw jarenlange inzet en toewijding”!

Nieuwe schepen

Vanaf 1 januari 2022 neemt Ann Van Ruyskensvelde het vrijgekomen schepenambt van Jan op. Ann zat de afgelopen jaren reeds met deze ploeg aan de tafel, maar dan als gemeenteraadslid. Gedurende twee jaar zelfs als gemeenteraadsvoorzitter. Als schepen zal ze de portefeuilles financiën, begraafplaatsen, landbouw, sport en stedenbouw beheren.

Dit houdt in dat het takenpakket van schepen Benjamin Rogiers wijzigt naar jeugd, onderwijs, markten en kermissen, feestelijkheden en openbare werken.

Tom Eeckhout zal vanaf 1 januari 2022 de plaats van Frank Van Den Bossche in het bijzonder comité voor de sociale dienst overnemen.

Frank Van Den Bossche zal op zijn beurt de vrijgekomen plaats in de gemeenteraad invullen.