Kenay De Moyer schrijft ook de Azencross op zijn palmares en tekent present voor het BK van volgende week.


Viane. Kenay De Moyer wint voor de achtste keer dit seizoen. Donderdag 30 december was het de sterkste in de Azencross te Loenhout, waar hij de Amerikaan Jack Spranger en Kay De Bruyckere achter zich liet. De jonge belofte dook als eerste het veld in. Even moest hij Jack Spranger laten voorgaan. Maar lang duurde het niet. Bij de passage over de beek nam hij de kop weer over en sloeg onmiddellijk een kloof van 10 meter. Nadien kon hij de kloof uitdiepen en hield zijn naaste achtervolgers op behoorlijke afstand.

‘Uiteindelijk reed ik veertig minuten lang een tijdrit en kon ik Spranger en De Bruyckere afhouden. De wind maakte het soms moeilijk. Zeker na het wasbord zat die op kop. Ik zit nu aan acht overwinningen. Het is moeilijk om te zeggen welke de mooiste is, maar deze schat ik toch hoog in’, laat Kenay De Moyer aan HLN weten.

Kenay zet nu alles op het Belgisch kampioenschap van volgende week te Lombardsijde. ‘Ik heb de indruk dat het in Lombardsijde inderdaad om een echte zandcross gaat, maar ter plaatse zal me volgend weekend alles veel duidelijker worden. De concurrentie is bekend, die zal niet anders zijn dan de voorbije weken’, laat hij in HLN optekenen.

Julien Borremans

X