Zondag dan toch carnaval in Zottegem…. op de radio!

Ook dit jaar zijn er geen carnavalsstoeten in Zottegem en deelgemeenten, maar dankzij Radio M fm kan er nu zondag 9 januari alsnog carnaval gevierd worden. Onder de noemer ‘Mfm#kotcarnaval#2022’ kan je van 14 tot 18 uur luisteren naar een ‘digitale carnavalsstoet’. Met uiteraard veel carnavalsmuziek en ook tal van gasten waarmee herinneringen zullen opgehaald worden.

“Dat er dit jaar geen carnaval zal gevierd worden was al langer beslist door het stadsbestuur in samenspraak met de Carnaval raad en het Feestcomité maar niets doen is geen optie,” vertelt de voorzitter van de Carnavalraad Martine Van Den Broucke. “We hadden vorig jaar toch nog een fijne tijd door met de carnavalisten een carnaval show te brengen via M fm. Dus dachten we, we doen het dit jaar opnieuw.”

“Radio M fm trekt al jarenlang mee aan de kar van Zottegem Carnaval. Samen met toenmalig schepen van Feestelijkheden Dirk Van Herzeele organiseerde M fm in 2007 de allereerste carnaval fuif op de Markt van Zottegem. Het evenement groeide uit tot een begrip in de regio maar moest afgelopen jaren een paar keer de duimen leggen voor dreigend stormweer”, zegt Guy De Clercq van M fm. “Nu gooit Covid-19 al voor de tweede keer roet in de feestelijkheden maar we willen dit carnavalweekend niet zomaar laten voorbij gaan, daarom organiseren we ‘Mfm#kotcarnaval#2022’ bij M fm. Iedereen kan thuis in zijn eigen kot feesten, wij zorgen voor de ambiancemuziek. Ook de carnaval groepen krijgen een plaats in de uitzending, samen met de Carnavalraad en de Feestcomités. Zo is iedereen verplicht om toch zijn kostuum uit de kast te halen, wij zorgen zoals als altijd voor de sfeer.”

Praktisch

Afstemmen dus op zondag 9 januari ’22 van 14 tot 18 uur via de drie frequenties voor Mfm#kotcarnaval#2022 met Guy De Clercq en Geert Van de Velde: Brakel 105.6 (regio Brakel/Zwalm), Zottegem 107.6 (regio Zottegem/Geraardsbergen), Oosterzele 107.2 (regio Sint-Lievens-Houtem/Wetteren) of wereldwijd via www.radiomfm.be
Op zaterdag 8 januari ’22 krijgt u al een pre-carnaval uitzending tussen 16 en 18 uur met DJ Franky en Guy.