Kaarsjes blazen! Herzele viert 1 jaar lang feest voor de 1050ste verjaardag!

In 2022 viert Herzele feest! De gemeente bestaat 1050 jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Op het programma staat elke maand een nieuw thema en tal van activiteiten.

Kick-Off is een postkaart aan alle inwoners van Herzele waarin iedereen een voorspoedig 2022 wordt toegewenst.

Volgende maand, februari, staat volledig in het teken van poëzie. Een tentoonstelling, een wandeling met raam- en pamfletpoëzie, … het staat allemaal op het programma.

Daarnaast zijn er enkele blikvangers dit jaar zoals een eigen feestbier ‘Gouden Keper’, een feestspel ‘Herzele rond in 80 kaarten’ en een feestlied gemaakt en gezongen door Herzelenaren.

 

Ontdek alles over 1050 jaar Herzele via www.herzele.be/1050jaarherzele.

Omwille van de continu wijzigende coronamaatregelen wordt niet meteen het volledige jaarprogramma gepubliceerd, maar gaat de gemeente stapsgewijs aan de slag om steeds te kunnen inspelen op het moment.

 

NIET ALLEEN HERZELE FEEST IN 2022

In 2022 zijn nog een aantal andere jarigen met een speciaal jubileum. In elke editie van het Magazine HZ wordt een andere jarige in de kijker gezet.

De jarigen die aan bod komen zijn De Hellebaard, de Steenoven, De Wattenfabriek, Herzele, magazine HZ en Poëtisch Collectief. Beginnen wordt gedaan met de jongste telg van de groep, het 2-maandelijks gemeentemagazine HZ.

De eerste editie van dit nieuwe jaar is daarom ook een feesteditie! De HZ blaast deze maand exact vijf kaarsjes uit. Alle inwoners kunnen mee feestvieren want op elk magazine kleeft een verjaardagskaarsje.

 

MAGAZINE HZ PER FIETSKOERIER

Voor de feesteditie werkte de gemeente samen met Fietskoerierdienst Snel&Wel. De januarimaand van het feestjaar staat in het teken van geven om Herzele en geven om elkaar.

“We zijn enorm trots dat we voor deze feesteditie, binnen de feestmaand “Geef om H”, het sociale aspect kunnen betrekken. Door ons magazine per fiets te bedelen via Snel&Wel kozen we niet alleen voor de meest milieuvriendelijke optie, maar steunen we ook een erkend project binnen de sociale economie, benadrukt Schepen van Welzijn en Sociale Zaken, Hilde Van Impe.

Fietskoerierdienst Snel&Wel is onderdeel van het Steunpunt Welzijn. Steunpunt Welzijn biedt een breed palet aan deelwerkingen die gericht zijn op het versterken van kansengroepen, het stimuleren van cultuur- en vrijetijdsparticipatie, en het bevorderen van solidariteit in de samenleving.

 

STUUR DE HZ EEN VERJAARDAGSKAART

Vier jij mee met Herzele? Maak een mooie verjaardagskaart voor de vijfde verjaardag van HZ.

Stuur deze op of steek hem in de brievenbus van het gemeentehuis.

  • Adres: Gemeentehuis, t.a.v. Dienst Communicatie, Markt 20, 9550 Herzele

P.s.: Vergeet op de enveloppe jouw gegevens niet te vermelden. Het kaartje dat de redactieraad het meeste charmeert, kan een prijs verwachten!