KRUISEM – Cannabisplantage ontdekt – 5 verdachten aangehouden

 

Eind 2021 startte de lokale politie Vlaamse Ardennen een onderzoek naar een mogelijke cannabisplantage in een leegstaande woning in Kruisem.

Er werden restanten van een grote, maar niet meer actieve, cannabisplantage ontdekt.

Het parket OVL vorderde de onderzoeksrechter in Oudenaarde.

 

In het kader van het gerechtelijk onderzoek werden de voorbije weken vijf mannen opgepakt.

Op vrijdag 7 januari 2022 kon de politie drie verdachten oppakken in en rond de woning. Het betreffen drie mannen van respectievelijk 34, 28 jaar en 28 jaar, allen met de Albanese nationaliteit.

Eén man die zich nog in de woning bevond, probeerde te vluchten, maar werd door de politie gearresteerd. Twee mannen die later arriveerden in een bestelwagen werden eveneens gearresteerd. Eén van hen vluchtte in de velden maar kon door intensief speurwerk én hulp van een politiehelikopter van de Federale Politie worden gevat.

De drie mannen werden op 8 januari 2022 voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde en werden aangehouden.

In opdracht van de onderzoeksrechter werden bijkomende huiszoekingen uitgevoerd. Hierbij werden nog 2 verdachten van 41 en 34 jaar met de respectievelijke Belgische en Albanese nationaliteit opgepakt.

Zij werden op 14 januari 2022 voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zijn aangehouden.

 

Met hulp van de technische dienst van de gemeente Kruisem werd de aangetroffen installatie op woensdag 12 januari 2022 ontmanteld en verwijderd uit het huis.