Brandstichters VRV-site Scheldewindeke, gearresteerd in Oosterzele

Maandagmiddag ontstond er brand in één van de leegstaande gebouwen van de VRV-site langsheen de Van Thorenburghlaan. De brand bleek aangestoken te zijn. Twee verdachten werden in de loop van de namiddag gearresteerd.

Op maandag 17 januari 2022 werden de hulpdiensten net na de middag opgeroepen voor een brand in één van de gebouwen van de voormalige VRV-site aan de Van Thorenburghlaan in Oosterzele. Brandweerzone Centrum rukte uit en had de brand snel onder controle. Uit de eerste vaststellingen bleek dat er sprake was van opzettelijke brandstichting. De politiezone Regio Rhode & Schelde startte een onderzoek en kon in de loop van de namiddag twee verdachten vatten. Het gaat om twee mannen van respectievelijk 18 en 19 jaar, allebei afkomstig uit Gent.

In opdracht van het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, werd het onderzoek verdergezet en werd het duo onmiddellijk verhoord. Nadien besliste het parket om hen onmiddellijk te dagvaarden. Zij zullen zich op 24 februari 2022 voor de rechter moeten verantwoorden.(info Politiezone Regio Rhode & Schelde )

X