Een bestuurder reed 172 km/u waar 90 km/h mag worden gereden


Geraardsbergen/Lierde. De Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde nam op zaterdag 15 januari deel aan een grootschalige provinciale politieactie ‘Goliath’, die zich richtte o.a. woningdiefstallen, garagediefstallen, autodiefstallen, autokraken, fietsdiefstallen. Daarnaast was er nog extra aandacht voor snelheid en andere verkeersinbreuken. De dag nadien organiseerde de verkeersdienst een BOB-actie.

Van de 1508 voertuigen die op snelheid werden gecontroleerd, reden 92 chauffeurs te hard. Vier ervan kwamen in aanmerking voor een intrekking van hun rijbewijs. Één bestuurder reed aan een snelheid van 172 km/u waar maximaal 90 km/h mag worden gereden. Een andere reed 148 km/u. Het rijbewijs van deze chauffeur werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Twee chauffeurs bliezen positief. Hun rijbewijs werden voor respectievelijk 3 en 6 uren ingetrokken. Na aflegging van een positieve test ‘Drugs in het verkeer’ werd het rijbewijs van een andere chauffeur voor 15 dagen ingetrokken. De recherche deed daarnaast nog verschillende gerechtelijke vaststellingen m.b.t. inbraken uit voertuigen en fietsdiefstallen.  Alle nodige processen-verbaal werden opgemaakt.  Ook werd er een proces-verbaal opgemaakt wegens drugsbezit.

Zondag werden er in totaal 41 ademtesten afgenomen. Één bestuurder blies alarm.  De 2 afgenomen testen “drugs in het verkeer”  resulteerden positief.  Het rijbewijs van beide chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Meer info: https://www.politie.be/5428/

Julien Borremans

X