Gemeente Brakel plaatst gieterbomen

Op de begraafplaatsen van Nederbrakel en Opbrakel staan voortaan zogenoemde gieterbomen. Zo kunnen de graven en planten beter onderhouden worden. Als het proefproject aanslaat, krijgt het navolging op de andere gemeentelijke kerkhoven.

Gieter ontlenen via muntsysteem

In Nederbrakel zijn er twee gieterbomen in gebruik genomen en in Opbrakel één. Het zijn rekjes met een gieter aan. Bezoekers hoeven dus zelf geen emmers, plastic flessen of bidons meer mee te brengen als ze het graf van een geliefde komen opkuisen of de plantjes willen water geven. Gemeente Brakel hoopt op die manier dat de graven en de planten beter worden verzorgd. Bovendien vermijdt een gieterboom dat gieters of plastiek flessen op het kerkhof blijven rondslingeren. Bezoekers die de bloemen langs de graven water willen geven, kunnen een gieter ontlenen in ruil voor een muntstuk zoals bij een winkelkarretje in de supermarkt.

X