Vaccinatie Panacea

1400 kinderen kregen al eerste prik

We geven graag een update van de vaccinatiecijfers in onze regio. Momenteel heeft 72,63% van de bevolking een booster kregen, het Vlaams gemiddelde is 72,81%. Dit is het percentage dat ‘geboosterd’ is per leeftijdscategorie (voorlopig krijgen enkel 18-plussers een booster):

Intussen zijn de eerste 2 vaccinatiedagen voor kinderen tussen 5 en 12 jaar achter de rug, 1400 kinderen kregen reeds hun eerste prik. De 6800 uitnodigingen binnen deze doelgroep zijn verstuurd zonder pre-booking, dit wil zeggen dat iedereen zelf een afspraak inboekt. Er staan voorlopig nog 1460 afspraken bevestigd in de agenda voor de komende weken. Hieronder vindt u de cijfers van de algemene vaccinatiegraad per leeftijdscategorie, los van de booster, voor onze regio. Er worden wekelijks nog herkansers ingepland voor een eerste prik.

X