Vrachtwagen mist bocht en belandt in de gracht


Steenhuize-Wijnhuize/Geraardbergen. Op donderdag 20 januari 2022 belandde een vrachtwagen – die van Geraardsbergen kwam en richting Zottegem reed –  op de Gentweg (N 42) ter hoogte van Ascoop kort na de middag in de gracht. De Vrachtwagen reed te snel, kon niet meer tijdig afremmen en gleed de gracht in. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de nodige ondersteuning te bieden. De politie diende het verkeer in veilige banen te leidden. Een takeldienst werd gemobiliseerd om de vrachtwagen weer vlot te trekken. De schade aan de vrachtwagen is aanzienlijk. Er waren geen gewonden.

In het verleden vielen er in de bocht ter hoogte van Ascoop in Steenhuize-Wijnhuize reeds verschillende ongelukken te betreuren. Op donderdag 22 november 2018 beef de de N42 anderhalf uur afgesloten nadat een man met zijn wagen ter hoogte van Ascoop op de betonblokken was gereden. Twee personen dienden naar het ziekenhuis te worden afgevoerd.

Op donderdag morgen 21 maart 2019 belandde een wagen in de gracht beland nadat die op een tegenligger botste. Niemand raakte gewond bij het ongeval. Het ongeluk zorgde voor heel wat verkeershinder.

Julien Borremans

X