De deelnemers aan de Techniekacademie 2021 namen hun diploma in ontvangst uit handen van schepen Erna Antoine.

flyer aankondiging Techniekacademieđ™ŗ𝚎 𝚝𝚎𝚌𝚑𝚗𝚒𝚎𝚔𝚊𝚌𝚊𝚍𝚎𝚖𝚒𝚎 𝚒𝚜 𝚎𝚎𝚗 𝚙𝚛𝚘𝚓𝚎𝚌𝚝 𝚟𝚊𝚗 𝚅𝚒𝚟𝚎𝚜 𝙷𝚘𝚐𝚎𝚜𝚌𝚑𝚘𝚘𝚕 𝚒𝚗 𝚜𝚊𝚖𝚎𝚗𝚠𝚎𝚛𝚔𝚒𝚗𝚐 𝚖𝚎𝚝 𝚍𝚎 provincie Oost-Vlaanderen en de 𝚐𝚎𝚖𝚎𝚎𝚗𝚝𝚎 Lierde waaraan kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar kunnen deelnemen. De editie 2021 liep van 29 september 2021 tot 19 januari 2022 en ging door  in OC. de Kommalier Te Deftinge.

De bedoeling van deze Techniekacademie is om kinderen te prikkelen om op een creatieve en onderzoekende wijze met technologie en wetenschap aan de slag te gaan. Veel middelbare scholen bieden ook een STEM opleiding aan. Kinderen van de 3de graad kunnen via de Techniekacademie al eens proeven van STEM, wat hen kan helpen bij de keuzes als ze de stap naar de middelbare school zetten.

STEM is een letterwoord dat staat voor Science- Technology- Engineering- Mathernaties en omvat een waaier aan technologische, technische, exact-wetenschappelijke en wiskundige opleidingen en beroepen.
Aan de hand van 11 boeiende workshops werden de kinderen in contact gebracht met chemie, hout, metaal/kunststof, elektriciteit, elektronica en robotica en er werden verschillende STEM projecten afgewerkt.

De deelnemers maakten onder begeleiding o.a. een computergestuurde LEGO robot (communicatie-ICT), een eigen windturbine (constructie bouw), ontwerpen van een kanonskogel met Gravitrax. 

Het actief bezoek aan een lokaal technisch bedrijf, dat normaliter mee op het programma staat, kon ten gevolge van corona niet plaatsvinden.

Na de laatste workshop kregen de enthousiaste deelnemers hun diploma van de techniekacademie overhandigd door de schepen van Jeugd Erna Antoine.

Meer info kan je ook vinden op https://www.techniekacademie-lierde.be/

Wastyn Bert

 

Schepen van Jeugd Erna Antoine overhandigde de diploma’s aan de deelnemers.