AZ Sint-Elisabeth Zottegem heeft nieuwe hoofdgeneesheer

De raad van bestuur van het AZ Sint-Elisabeth Zottegem heeft, met ingang van gisteren dinsdag 1 februari, dr. Manuel Valcke (zie foto) aangesteld als nieuwe hoofdarts van het Zottegemse ziekenhuis.

Deze anesthesist-intensivist is binnen een tijdsspanne van minder dan een jaar de vierde die deze functie waarneemt. Tot einde maart van vorig jaar was dat dr. Rudi Vossaert die sinds 1986 aan het AZ Sint-Elisabeth verbonden was, eerst bijna 30 jaar als vaatchirurg en daarna sinds 1 januari 2015 als hoofdgeneesheer. Na zijn vertrek (naar het AZ Oudenaarde) nam prof. dr. Georges De Moor, tevens directeur van het laboratorium van het AZ Sint-Elisabeth, tijdens een zeer korte interimperiode van één maand de fakkel over. Op 3 mei 2021 werd dan als nieuwe hoofdarts prof. dr. Marc Hendrickx verwelkomd, die deze functie gedurende de twee jaren tevoren ook in het AZ Damiaan Oostende op zich nam en nu al op 31 januari ll. van het AZ Sint-Elisabeth afscheid nam.

Ditmaal werd dus voor de invulling van de functie van hoofdgeneesheer opnieuw op zoek gegaan binnen de muren van het eigen ziekenhuis, waar dr. Manuel Valcke overigens al meerdere jaren deel uitmaakte van de medische raad van het AZ Sint-Elisabeth. Hij zal ook deeltijds actief blijven als anesthesist-intensivist – dr. Valcke is tevens hoofd van de dienst intensieve zorgen – en zal zich op vaste dagen vrijmaken voor de taken die zijn mandaat als hoofdgeneesheer meebrengt. Dr. Kim Geybels (dienst spoedgevallen) blijft in functie als adjunct-hoofdarts.