Petitie Vlaams Belang offline wegens ‘valse feitelijke beweringen, ontbrekende bronnen of met misleidende verduistering van relevante feiten’


Grimminge/Geraardsbergen. Gisteren lanceerde het Vlaams Belang Geraardsbergen een petitie waarin de partij het ontslag van burgemeester Guido De Padt (Open Vld) vraagt. Een dag later wordt de petitie geblokkeerd door openPetition zelf, omdat de petitie steunt op ‘valse feitelijke beweringen, ontbrekende bronnen of met misleidende verduistering van relevante feiten’. Het Belang onderzoekt hoe het verder moet.

In een petitie vraagt het Vlaams Belang Geraardsbergen het ontslag van burgemeester Guido De Padt (Open VLD). ‘Hij is immers de politiek eindverantwoordelijke voor de mensonterende situatie die werd aangetroffen in de voormalige zorginstelling Beauprez, nu Alegria Cohousing, in Grimminge’, schreef het Belang. De petitie werd door openPetition offline gehaald omdat de petitie steunt op ‘valse feitelijke beweringen, ontbrekende bronnen of met misleidende verduistering van relevante feiten’.

De integrale tekst:
‘Deze petitie is in strijd met unt1.4 van de de gebruiksvoorwaarden voor petities. Verzoekschriften met valse feitelijke beweringen, ontbrekende bronnen of met misleidende verduistering van relevante feiten worden beëindigd. openPetition behoudt zich het recht voor om bronnen in controversiële gevallen te vragen of om essentiële feiten aan te vullen.’

Volgens het lokale bestuur van de partij heeft het Vlaams Belang vijf dagen de tijd om aan te tonen dat de burgemeester Guido De Padt (Open Vld) ‘politiek eindverantwoordelijke is voor de mensonterende situatie die werd aangetroffen in de voormalige zorginstelling Beauprez’. Indien de aangedragen bronnen niet overtuigend genoeg zijn, wordt de petitie definitief offline gehaald.

‘Uiteraard zullen we er alles aan doen om de petitie weer vlot te trekken. Indien dit niet lukt, zullen we onze plannen bijsturen. Communicatie volgt vast en zeker’, besluit een bestuurslid van het Belang.

Julien Borremans

Lees ook:

Vlaams Belang Geraardsbergen lanceert petitie voor ontslag burgemeester De Padt