Wat kan Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog tegen leider SV Sottegem?

VGO heeft vertrouwen getankt na 2 – 4 zege in Nederhasselt

Wie graag de derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele – SV Sottegem wil zien moet zondagnamiddag 20 februari (aftrap 15 u) naar het terrein van VGO, Hogeveld in Oosterzele. Voorwaarts Gijzel Oosterzele (16 de) krijgt de leider tegenover zich. Beide teams focussen op de derby. Wat SV Sottegem dit seizoen aan het presteren is, is echt straf. Met 51 punten, 17 zeges, 52 goals, amper 9 doelpunten geïncasseerd , ijzersterke aanval, de beste verdediging, mag men terecht de titel ambiëren. Het team toont maturiteit en intelligentie. SV kwam na speeldag 19 – na het 1 – 1 gelijkspel van Borsbeke tegen Burst – opnieuw aan de leiding. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft met de 2 – 4 zege voor een heuse verrassing gezorgd. VGO keerde na de tweede seizoenzege met een grote glimlach terug naar Oosterzele. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft veel vertrouwen getankt en weet dat het tegen leider SV Sottegem voor een aartsmoeilijke opdracht staat. De laatste tegen de eerste, in een derby gelden altijd andere normen.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele deed een gouden zaak in de strijd voor het behoud. De kloof met Machelen en Meerbeke bedraagt 3 en 5 punten, VGO speelde wel één wedstrijd minder. De degradatiestrijd wordt nog spannend. VGO gelooft nog in zijn kansen. Het staat zwaar onder zijn sportieve mogelijkheden geklasseerd. Met nog 11 wedstrijden (voor VGO 12) is er nog veel mogelijk. Met de confrontatie met het ambitieus SV Sottegem in zicht, zal er deze week in Oosterzele  hard getraind worden om de leider repliek te geven. Voorwaarts Gijzel Oosterzele krijgt zondagnamiddag een gemotiveerde leidersploeg te bekampen, er zit veel kwaliteit, beweging en scorend vermogen (52 treffers) in het SV – team.  Voorwaarts Gijzel Oosterzele weet waarvoor het staat. Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Het wordt uitkijken naar de 20 ste speeldag in tweede provinciale B. Men rekent op een pittig derby. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Het derby leeft bij het bestuur, de spelers, de fans. Het eergevoel is groot. Een spannend derby en bovendien valt in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Wat kan VGO (16 de, 10 p.) tegen SV (1 ste, 51 p.)? Wie wint de prestigeslag? Het terrein van Voorwaarts Gijzel Oosterzele is zondagnamiddag de ‘place to be’. VGO en SV rekenen op hun supporters. Het ‘geel- blauwe’ supporterslegioen van SV Sottegem is van harte welkom in Oosterzele. Gaan kijken is de boodschap. (mvdv, foto’s ddl)
X