Hedwin De Clercq

Oppositie hekelt bijkomende werken in Brakel

Eerste meldingen van ernstige omzetdalingen komen ons ter ore

Er is hinder voor de automobilist als hij de buurt van het Rond Plein moet aandoen in Nederbrakel. Sommige bestuurders staan daar tot 15 minuten voor de lichten en er zijn de eerste meldingen van sterke dalingen in de verkoop in de omliggende handelszaken. Aan de andere kant van Brakel aan   de (N462) Brakel-Zottegem gaan nu ook werken van start aan de voetpaden.

Volgens de  Vooruit-fractie  betekent dit bijkomende ellende.

Hedwin De Clercq: ” Je acht het niet voor mogelijk maar na de vele verkeersmisserie van de laatste dagen in en rond Brakel is het voor het blauwe bestuur nog niet voldoende want nu gaat men vanaf vandaag  ook nog eens voor extra hinder zorgen in de Watermolenstraat, Moriaanstraat, Molenberg en Beekstraat door het aanleggen van nieuwe voetpaden!!! We hebben niks tegen werken maar wel tegen het slechte moment en de bijkomende ellende. Rond de Verrebeekmolen was er ook al hinder door werkzaamheden.  We zijn niet tegen het vernieuwen van de wegen of voetpaden maar wat planning en informatie betreft is dat toch een teken van amateuristisch werken van de blauwe meerderheid.”

We vroegen om een reactie aan schepen voor Openbare Werken Sabine Hoeckman (Open Vld): ” De werken voor het vernieuwen van de voetpaden in de Watermolenstraat, Beekstraat, Moriaanstraat en de Molenberg zijn vandaag gestart. Wij zijn van mening dat de reeds vooropgestelde, geplande en vergunde  werken niet kunnen worden stop gezet. Wij gaan de komende periode niet op ons lauweren rusten en Brakel werkt verder!  De vernieuwing van de Ronsesestraat is eveneens  bezig.

De communicatie loopt goed. De bewoners worden steeds per brief geïnformeerd. Andere infokanalen zoals de lokale  media en de gemeentelijke website en facebook zijn er voor iedereen. Scholen, De Lijn, winkels worden afzonderlijk gecontacteerd. De hinder zal beperkt blijven wat betreft de voetpaden.  De werken aan de Verrebeke zijn opgeschort.

Dus volgens de Vooruit oppositie zou er de komende jaren (2.5 à 3 jaar) niet meer moeten gewerkt worden in Brakel  en niet meer gedacht worden aan voetganger en fietser!”