Drie uur de Muur: Challenge Geraardsbergen lokt wielerfans naar iconische Muur


Geraardsbergen. Challenge Geraardsbergen organiseert op zaterdag 28 mei 2022 de derde editie van 3 uur de Muur. Deelnemers fietsen in drie uur tijd zo vaak mogelijk de wereldberoemde Muur van Geraardsbergen op. Dat doen ze alleen, in duo of per groep van 4.

Drie uur de Muur is een concept van Challenge Family, wereldwijd één van de grootste organisatoren van triatlons voor zowel professionele atleten als amateurs. Wat begon als een side-event van Challenge Geraardsbergen – de grootste internationale triatlon in België over de halve afstand, met deelnemers uit meer dan 24 verschillende landen – groeide uit tot een succesverhaal dat haar eigen plekje in de spotlight verdient.

De muur van Geraardsbergen: een echt monument
Tijdens 3 uur de Muur laten de deelnemers het beste van zichzelf zien door op 3 uur tijd zo vaak mogelijk een parcours van 3,33 km af te leggen. Ondanks deze “beperkte” afstand is het een enorm explosieve wedstrijd. Dit komt door één cruciale factor: de Muur van Geraardsbergen. Met een lengte van 1.075 m, de steile hellingsvlakken (tot zelfs 20%) en de uitdagende kasseien is de Muur een echt wielermonument en een klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis.

Wie de muur beklimt, wordt ook beloond: bovenop de 110 meter hoge top van de Oudenberg heb je een spectaculair en prachtig panoramisch uitzicht over de streek. De deelnemers hebben echter weinig tijd om van dit uitzicht te genieten want de tijd tikt genadeloos verder.

Goede afspraken maken goede (wieler)vrienden
Om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt, zijn er enkele belangrijke spelregels verbonden aan de wedstrijd. De deelnemers mogen zelf kiezen met welk soort fiets ze de uitdaging aangaan, zolang er geen sprake is van elektrische hulpverlening. Wie in groep deelneemt, moet de aflossingschip doorgeven bij elke wissel in de verplichte wisselzone.

Voor de statistieken geven we even mee dat het individuele record van 2017 nog steeds stand houdt! De toenmalige winnaar wist maar liefst 28 beklimmingen op zijn naam te schrijven, ofwel 92,4 km bij 1.845 hoogtemeters… Wie doet beter?
Wie je graag nog wat meer informatie over 3 uur de Muur of/en zich graag wil inschrijven, kan dat op http://3uurdemuur.be.