Woning staat te koop maar brandt volledig uit

Dinsdagavond brandde een woning in de Terweeënstraat in Munkzwalm volledig uit. Opvallend: de woning stond nog maar pas te koop.

Niemand raakte gewond bij de brand maar de schade is enorm. Het was rond 21.30 dat het brandalarm van de woning afging. Bewoners Adelin Sschiettecatte (70) en zijn vrouw Christine Verlinde (65) laten in Het Nieuwsblad weten dat ze dinsdagnamiddag de kachel hadden aangestoken en dat de brand in die kamer is ontstaan.

“We hebben ons eerst nog snel naar boven gehaast om een ander mee te nemen en zijn daarna uit de woning gevlucht. Al snel sloegen de vlammen door het dak. Hoewel het een zware brand was, hebben de brandweermannen nog een en ander kunnen redden. “Die mannen hebben mooi werk geleverd. Onze woning, waar ik geboren ben, stond te koop. Vandaag ( woensdag, red.) kwam er nog iemand kijken. Zelf hebben we een huis gekocht in Waregem, dichter bij onze zoon. De afgelopen nacht en vandaag werden we door buren opgevangen.”

Ploegen van de brandweer in Brakel en Zottegem zorgden ervoor dat het vuur niet oversloeg naar aangrenzende woningen maar er was desondanks heel wat rookschade. Burgemeester Bruno Tuybens (voorZwalm) kwam ter plaatse en reageerde als volgt in het Nieuwsblad.

“Het is ongelooflijk hoe snel het vuur zich van de woning meester maakte. Ook ongelooflijk is de solidariteit die hier onmiddellijk onder de buurtbewoners op gang kwam.”

Update

Woensdag diende de brandweer opnieuw tussenbeide te komen omdat er opnieuw brand was in de woning. Zonder veel erg.