Motie van solidariteit met Oekraïne op voorstel van N-VA Herzele goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad

Op de Herzeelse gemeenteraad van maart werd een motie van solidariteit en veroordeling van de Russische inval in Oekraïne goedgekeurd door de voltallige gemeenteraad.

Wij hebben een motie ingediend omdat we geschokt zijn door de onaangekondigde, onrechtvaardige en brutale Russische invasie in Oekraïne, de grootste militaire aanval op een ander soeverein land in Europa sinds de Tweede wereldoorlog.  Sinds het begin van de bombardementen vielen er al honderden onschuldige slachtoffers en zijn er honderdduizenden mensen op de vlucht. Er dreigt een ongeziene humanitaire, economische en politieke crisis in Europa”, zegt Toon De Bock, fractieleider van de N-VA in Herzele.

We zien ook in Herzele een golf van solidariteit met het Oekraïense volk en veel inwoners van onze gemeente zijn diep geschokt door wat er zich nu in Oekraïne afspeelt. Daarom vond ik het belangrijk dat we met de voltallige gemeenteraad van Herzele een heel duidelijk signaal geven”, gaat Toon verder. “In de motie die we ingediend hebben vragen we om het geweld en de agressie tegen het Oekraïense volk te veroordelen en te verwerpen, onze solidariteit te betuigen met het Oekraïense volk en om in naam van alle inwoners van Herzele op te roepen tot het onmiddellijk beëindigen van de aanvallen door het Russische leger.”

Uiteindelijk schaarde de voltallige gemeenteraad van Herzele zich achter de tekst van de motie van de Europese koepel van steden en gemeenten CEMR (Council of European Municipalities and Regions).

Daarmee vervoegen we de lange lijst van Europese gemeenten en steden die de oorlog in Oekraïne veroordelen. Een symbolische daad maar een belangrijk statement als steunbetuiging aan Oekraïne”, besluit Toon.