Creatief met techniek? Astertechnics leert het kinderen tijdens naschoolse opvang.

Astertechnics organiseert buitenschoolse activiteiten voor kinderen vanaf 5 jaar. Het unieke is dat kinderen er kennis maken met 3D-printers, lasercutters, electronica, fotografie, koken, natuur en zoveel meer.

Patricia Vanslambrouck (51) verhuisde haar unieke geesteskindje Astertechnics van Geraardsbergen naar Herzele: “Met Astertechnics bieden we een unieke vorm van buitenschoolse opvang aan. Wij laten graag de kinderen proeven van activiteiten die niet alledaags zijn of thuis moeilijk te verwezenlijken”, steekt Patricia van wal.

Vandaag zijn de kleinsten bezig met het zelf ontwerpen van een katapult en een knikkerbaan. De grote lijnen krijgen ze uitgelegd, het materiaal is ter beschikking, de fantasie en uitwerking komt van hen zelf.

“We kiezen onderwerpen die de kinderen prikkelen, onderwerpen die thuis of vaak zelfs in de dagelijkse schoolse omgeving moeilijk haalbaar zijn. De meeste workshops draaien rond techniek en weetjes, hoe jonger de kinderen in contact komen met techniek, hoe gemakkelijker het is om er nadien iets mee te doen. Wij zorgen ervoor dat dit steeds op een leuke en creatieve manier gebeurt, waarbij iedereen zijn eigen fantasie de vrije loop kan laten”, gaat Patricia enthousiast verder.

Bij Astertechnics maken kinderen kennis  met 3D-printers, lasercutters, electronica, programmeren, fotografie, koken en zoveel meer.
Met allerhande materiaal maken ze zelf robotjes, hovercrafts, LED-wheels, lekkere gerechtjes, filmpjes en oneindig veel meer.

Wie ook de kriebels voelt kan voor meer informatie terecht op de website via deze link. Inschrijven kan via dezelfde website of via info@astertechnics.be.

X