Drie gewonden na ontploffing en zware brand tijdens eetfestijn in kantine VC Houtem

Bij een ontploffing in de kantine van VC Houtem zijn twee zwaar gewonden en een licht gewonde gevallen. Tijdens een eetfestijn kwam een gasfles tot ontploffing waar door een steekvlam ontstond en twee mensen zwaar gewond raakten.

Door de explosie ontstond er meteen ook brand. De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd en waren zeer snel massaal ter plaatste.

Burgemeester Tim De Knyf (NH) was toevallig aanwezig en orde zelf onmiddellijk voor opvang van de twee zwaarst gewonden in het tegenover gelegen rustoord Ter Kimme. Door de hevigheid van de brand moest de kantine geëvacueerd worden. Hierbij vielen gelukkig geen gewonden. De materiële schade is echter enorm en de kantine lijkt volledig verloren.

Burgemeester De Knyf bevestigde het gebeuren maar kon nog geen definitieve uitspraak doen over de oorzaak van de brand

 

 

X