Nieuw bestuur bij N-VA Zwalm

Op maandag 28 maart kwamen de leden van N-VA Zwalm bijeen om een nieuw afdelingsbestuur te verkiezen. 

De huidige voorzitter Freddy Huyghebaert stelde zich geen kandidaat meer als voorzitter omdat dit statutair niet de bedoeling is. Hij werd wel verkozen tot ondervoorzitter en organisatieverantwoordelijke. Het voltallige bestuur dankt Freddy oprecht om de ploeg gedurende 9 jaar prima te leiden! 

Sarne De Vliegher werd door de leden tot nieuwe voorzitter verkozen. Sarne is gehuwd en vader van twee voetballende zonen (in Munkzwalm en Boekel). Sarne is professor aan de Faculteit diergeneeskunde van de UGent. Hij draait al enige tijd mee in het bestuur en zet nu de stap naar het voorzitterschap. 

Sarne De Vliegher: “Als kersverse voorzitter wil eerst en vooral iedereen danken die mijn kandidatuur steunde. Daarnaast wil ik uitdrukkelijk, samen met onze mandatarissen, bestuursleden en leden, verder aan de weg timmeren. Samen willen we van Zwalm nog meer een plek te maken waar alle Zwalmnaren, jong en oud, het echt goed hebben, met respect voor onze prachtige natuur, erfgoed en dorpen en veel aandacht voor het welzijn van onze dieren. De komende drie jaren zullen we, samen met onze coalitiepartners, Zwalm duurzaam, onderbouwd, constructief en toekomstbestendig besturen en dat in overleg met de Zwalmnaren en hun vertegenwoordigers en verenigingen.  

Het bestuur koos nadien ook een nieuwe secretaris: Lut Flamang en bedankt Alexander Soenen voor het vele werk. Alexander neemt vanaf nu de communicatie van onze afdeling op zich (website, Facebook etc.). Wim d’Hossche blijft penningmeester en Hendrik De Bock blijft ledenverantwoordelijke. 

Baudewijn Diependaele, Koenraad Beaufays, Michel Terryn, Christine Vallat (BCSD-lid), Louis Ide (gemeenteraadslid) en Peter Van den Haute (schepen) vervolledigen het bestuur.