Kunstenaar Guido de Vos stelt tentoon in De Kring Balegem

vanaf 8 april tot 17 april

Beeldend kunstenaar Guido De Vos (Zottegem, °1953) is moeilijk in één hokje te plaatsen en stelt zijn werken ten toon in zaal ‘De kring’ te Balegem.

Guido is een zoon van Robert  en kleinzoon van Frans de Vos. Frans was eigenaar van café/zaal De Vos, de voorloper van het latere café/zaal De Kring. Hij heeft talrijke geschilderde decordoeken (1920-1930) nagelaten van de toenmalige ‘toneelvereniging de Vos’. Deze zijn nog steeds in ons bezit en zullen ook op deze tentoonstelling getoond worden. Zijn oom Marino was jarenlang grimeur bij onze toneelvereniging. Een tweetal werken van Frans hangen in de zaal aan beide kanten van het podium. Deze familie zijn eigenlijk de (mede-)stichters van onze zaal/ café / verenigingen (fanfare en toneel).

GUIDO DE VOS

Guido De Vos met op de achtergrond een achtergrond toneel doek van Frans (Joannes-Franciscus)  De Vos

Eerst begonnen als beeldend kunstenaar verlegt De Vos al snel zijn grenzen en schoolt zich bij in de schilderkunst en in zijn recentelijke passie, de fotografie. Het oog van de beeldhouwer blijft evenwel alom aanwezig. Even veelzijdig zijn de materialen waarmee de kunstenaar werkt: van brons tot polyester, van piepschuim tot epoxy. Ook in zijn fotografisch werk schuwt De Vos geen experiment of bewerking.

​Op zijn zoektocht naar het ultieme beeld en de ultieme lijn maakt hij doorgaans gebruik van suggestieve, abstracte vormen. Toch slaagt De Vos er bijzonder goed in deze abstracte figuren uiterst tastbaar, herkenbaar en met veel gevoel op de wereld te zetten. Beelden van Guido De Vos omarmen de toeschouwer met emoties, spreken tot de verbeelding en laten nadenken over achtergrond en betekenis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het menselijke zinnebeeld als rode draad doorheen het kleurrijke oeuvre van Guido De Vos is verweven.

De kleurenrijkdom van zijn werken weerspiegelt zich ook in andere bezigheden van de kunstenaar: Guido was vele jaren actief bij het bestuur van de ‘KBC Artclub International’. Tot vandaag is hij vaste curator voor de Zottegemse stadsbibliotheek in het Kasteel van Egmont en nauw betrokken bij het uitwerken van verschillende kunstroutes en tentoonstellingen.

De tentoonstelling is te bezichtigen op:

vrijdagen tussen 15u en 19u

zaterdagen tussen 10u en 18u

zondagen tussen 10u en 18u

of op afspraak 0476/530746