April is de maand van de Markt – ook in Brakel

April is de Maand van de Markt! Tijdens deze maand worden de wekelijkse markten in heel Vlaanderen in de kijker gezet, dus ook onze wekelijkse Brakelse markt op woensdag.

De wekelijkse markt heeft een positieve invloed op de levendigheid van onze handelskern, zorgt voor aantrekkingskracht en beleving, en brengt een divers aanbod met zich mee.  Om de Maand van de Markt extra in de kijker te zetten worden er door het gemeentebestuur een aantal initiatieven genomen vertelt bevoegd schepen Peter Vanderstuyf.

Peter Vanderstuyf: “Zo zijn er 33 waardebonnen van liefst 25 Euro te winnen. Per aankoop bij een van de marktkramers ontvangt elke klant een invulkaart van de marktkramer. De volledig ingevulde kaarten kunnen dan  in in één van de twee wedstrijdboxen, die te vinden zijn aan het gemeentehuis en recht tegenover het Marktcafé, worden gedeponeerd. Begin mei zullen dan de verschillende winnaars worden bekendgemaakt.

Om de markt nog aantrekkelijker te maken zal op 6 en 13 april “De Speelcaravan” zorgen voor animatie voor de kinderen met onder andere ballonplooien, kindergrime, steltlopen, glittertattoo,…

Op woensdag 27 april zal van 10 tot 12.30 uur de Little Dixie optreden. Deze band brengt leuke en vrolijke muziek die iedereen wel kan meezingen.”