Gezocht: nieuwe uitbater voor Zottegemse Foyer

Het ziet er naar uit dat het Zottegemse stadsbestuur op zoek zal moeten gaan naar een andere uitbater voor de stedelijke Foyer die verbonden is aan het Cultuurcentrum Zoetegem in de Hospitaalstraat. Huidig uitbater Roy Morre heeft immers het college van burgemeester en schepenen op de hoogte gebracht van zijn beslissing om de concessie voor de exploitatie van het cultuurcafé op te zeggen met ingang van 1 juni 2022.

Die concessie loopt normaal tot 30 juni 2025. Dit is trouwens ook de einddatum van de (verlengde) huurovereenkomst die de stad in 2019 met de eigenaars afsloot voor de verdere huur van het pand aan de Hospitaalstraat 18 (Foyer) en Hospitaalstraat 20 (CC Zoetegem/zaal Rhetorica). Tegen de zomer van 2025 zou trouwens de bouw van een nieuw cultuurcentrum op de Sanitary-site moeten gerealiseerd zijn. Roy Morre heropende de Foyer einde oktober 2019 – de zoektocht naar een nieuwe uitbater duurde toen lange tijd – en volgde zijn vader Filip op die al meer dan een jaar tevoren de deur van het cultuurcafé voorgoed achter zich had dichtgetrokken en begin mei 2019 met de opening van Pasta & Blues in Grotenberge voor een nieuwe uitdaging koos. Roy Morre zorgde ook mee voor een make-over van het interieur van de Foyer.