Gentsestraat voor onbepaalde tijd afgesloten. Slopingswerken onvermijdelijk


Geraardsbergen. Naar aanleiding van de instabiliteit van drie woningen, werd eind vorige week uit veiligheidsoverwegingen beslist om de Gentsestraat af te sluiten vanaf het kruispunt Gentsestraat/Reepstraat tot voorbij de Gentsestraat nummer 124. Ondertussen werden door een gespecialiseerde firma stabiliteitswerken uitgevoerd, en is de situatie stabiel. Omdat de woningen echter gesloopt dienen te worden, blijft de Gentsestraat nog een tijd afgesloten.

Op zaterdag 26 maart 2022 werd vastgesteld dat er in de Gentsestraat ter hoogte van huisnummers 124-126 een ondergrondse wegverzakking is opgetreden. De getroffen woningen bleken instabiel, en de veiligheid van bewoners en voorbijgangers kon niet gegarandeerd worden. De Gentsestraat werd daarom afgesloten. Daarop werden vanaf vrijdag 1 april 2022 schoringswerken (stabiliteitswerken) uitgevoerd. Deze zijn ondertussen afgerond.

Slopingswerken
Na overleg met experten werd duidelijk dat de woningen niet meer te redden zijn en gesloopt dienen te worden. De slopingswerken zullen zo snel mogelijk aanvangen. De Gentsestraat blijft daarom voorlopig nog voor onbepaalde tijd afgesloten voor het verkeer. Voetgangers en fietsers met de fiets aan de hand kunnen ondertussen wel door.

De bewoners van de woningen in de Gentsestraat 124-126-128 kunnen terecht in een sociale doorgangswoning van het lokaal bestuur, en bij familie. Burgemeester Guido De Padt betuigt zijn medeleven aan de getroffen gezinnen. ‘Voor deze mensen is dit een regelrechte ramp. Ikzelf maar ook de hele buurt en stad leeft heel erg mee. Als lokaal bestuur zetten we maximaal in om deze gezinnen te ondersteunen. Voor wat betreft de percelen zelf, zullen we op termijn zoeken naar een sociaal-maatschappelijke invulling.’

Lees ook:

Gentsestraat volledig afgesloten door zinkgat. Verschillende huizen bedreigd