Honderden bewoners tekenen petitie tegen komst kazerne


Foto: Google Earth


Schendelbeke. Het Stadsbestuur van Geraardsbergen heeft een aanvraag ingediend voor een militaire kazerne van 70 ha of 700.000 m² aan de Godsbergkouter te Schendelbeke. Ruim vijfhonderd mensen ondertekenden reeds de petitie.

Volgens de organisatoren betekent dit dat alle landbouwgronden zuidwaarts van het rondpunt aan de Moenebroekstraat, richting Ninove tot aan de spoorweg aangesproken worden. Er komt een schietstand niet ver een beschermd natuurgebied.

‘Nooit werden omwonenden of de gebruikers van de landbouwgronden vooraf geconsulteerd en er is reeds in het grootste geheim een ganse studie van 42 pagina’s richting Ministerie van Defensie gestuurd.’

Een ondertekenaar van de petitie verwoord het zo: ‘Ik onderteken omdat ik geen meerwaarde zie in het oprichten van legerkazerne voor onze buurt. Het is totaal absurt om dit te willen oprichten zo dicht bij woongebieden wanneer er reeds zoveel leegstand en verwaarlozing van andere kazernes.’

De organisatoren kanten zich tegen de komst van de kazerne omdat ‘het mooie open landschap op de zéér vruchtbare Godsbergkouter’ dreigt verloren te gaan. In de plaats komt ‘kilometers lange afsluitingen en prikkeldraad met daartussen tienduizenden m² beton.’ ‘Moet de overheid zelf niet het goede voorbeeld geven met de betonstop? Bij zware regenval komen hier gegarandeerd problemen voor de lager gelegen woningen in de Ganzestraat’, beweren de organisatoren.

Voor meer info: Petitie

Lees ook:

Wordt Schendelbeke de locatie voor een nieuwe legerkazerne? Stadsbestuur rekent op 1000 nieuwe arbeidsplaatsen

Actiecomité ‘Red De Godsbergkouter’ start petitie en acties tegen komst legerkazerne