Openspelendag Zottegem is terug, op een nieuwe locatie

Op paasmaandag 18 april organiseert de stad Zottegem na twee jaar verplichte afwezigheid opnieuw een Openspelendag. Nog steeds het grootste pop-up pretpark in de regio, maar op een nieuwe locatie: de festivalweide op de sportsite Bevegemse Vijvers.

“Toen we van start gingen met de voorbereidingen, zaten we nog in volle coronatijd. Om zeker te zijn dat de Openspelendag wel op de bekende manier kan plaatsvinden, kozen we dit jaar voor een andere locatie. De Festivalweide aan de Bevegemse Vijvers biedt een zee van ruimte. Zo konden we indien nodig inspelen op eventuele maatregelen,” legt schepen van Jeugd Lieselotte De Roover (CD&V) uit.

Tal van nieuwe attracties

“Een van de topattracties wordt ongetwijfeld de bumpercars. In een reuze rijdende bal bots je tegen anderen. Wie graag de adrenaline opzoekt kan zich uitleven op de deathride, spacebikes, een reusachtige klimmuur, mega adventure baan en spidertoren”, aldus schepen De Roover. “Ook de allerkleinsten zijn welkom in een peuterdorp met tal van activiteiten. Om 17.30 uur wordt de speelse namiddag afgesloten met Jeuk Meespeeltheater en hun Jajajoepie Kidsparty: een fonkelnieuwe, stomende en keileuke kinderfuif. Mister Jan Pladijs en DJ Franky Forel zorgen voor licht, rook en muziek en brengen hun danseres en zotte doos Sabrina mee.”

“Zoals steeds maken we van de Openspelendag een duurzaam evenement. We zorgen voor verschillende afvaleilanden waar je zelf je afval recycleert en bannen zoveel mogelijk plastic. Alle vrijwilligers drinken uit herbruikbare drinkflessen, drankjes voor bezoekers worden geschonken in herbruikbare bekers en de sleutelhanger die je cadeau krijgt is gemaakt van hout.”

Praktisch

  • Paasmaandag 18 april 2022, van 13.30 uur tot 18.00 uur
  • Festivalweide Bevegemse Vijvers
  • Leeftijd kids: 4 tot 15 jaar
  • Prijs: 5 euro, inclusief: sleutelhanger, ijsje en water
  • Wie de wachtrij aan de kassa wil vermijden kan vooraf inschrijven via Webshop.zottegem.be, of op afspraak bij
    de Jeugddienst (Bevegemse Vijvers)