Vlaams Belang vraagt een tijdelijke plafondprijs van €1,60 voor brandstof


Geraardsbergen. Vlaams Belang Geraardsbergen voerde woensdagochtend actie tegen de hoge brandstofprijzen aan het tankstation Gabriëls op de Astridlaan te Geraardsbergen. De actievoerders toonden grote spandoeken aan de voorbijrijdende wagens met de boodschap: ‘Claxonneer voor betaalbaar tanken!’

‘Bij elke tankbeurt wordt onze portemonnee leeggeschud. Van elke twee euro die we aan een liter brandstof moeten uitgeven, gaat er één euro naar de overheid. Wij willen dat de btw op brandstof naar 6 procent wordt verlaagd. De accijnzen op brandstof zakken met slechts 17 cent. Een peulschil. De accijnzen moet worden verlaagd naar het Europese minimum, wat een prijsverschil betekent van meer dan 25 cent’, zegt Afdelingsvoorzitter Joeri Geeraerts.

‘Dankzij de Vivaldi-regering betalen we ons groen en blauw aan de pomp. Daarom vragen we een tijdelijke plafondprijs van 1,60 euro voor brandstof, zodat tanken betaalbaar blijft’, vult gemeenteraadslid Hans De Gent (Vlaams Belang) aan. Deze actie van het Vlaams Belang Geraardsbergen maakt deel uit van de nationale campagne voor ‘betaalbaar tanken’, die eind maart werd gelanceerd. Het Vlaams Belang heeft ook een petitie georganiseerd, die te vinden is op betaalbaartanken.be.

Julien Borremans