Jonah Penninck (achteraan links) en Robin De Cubber (achteraan rechts) met de andere verkozenen van het nationaal bureau van Jong CD&V en Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (links vooraan) © IF

Zottegems duo schopt het tot nationaal bureau Jong CD&V: “Een duidelijke en coherente ideologische koers is dé remedie tegen het gezwalp van de partij”

Zottegemnaars Jonah Penninck (de voorzitter van CD&V Zottegem) en Robin De Cubber (voorzitter van Jong CD&V Zottegem) hebben het geschopt tot het nationaal bureau van Jong CD&V. Ze werden verkozen uit een totaal van 16 kandidaten en zullen drie jaar zetelen.

“Ik ben zo fier als een gieter dat ik opnieuw het vertrouwen gekregen heb van onze leden om samen met herverkozen jongerenvoorzitter Kevin Maas en mijn collega’s JONGCD&V te leiden”, reageert Robin De Cubber. “Dit keer met nog meer goesting, omdat de leden kozen voor extra Zottegems bloed in het bureau met Jonah Penninck. Ik kijk ernaar uit om samen met alle leden mijn leuze ‘harder, better, faster, stronger’ in de praktijk te brengen richting 2024!’

“Vooral ideologie is mijn stokpaardje”, aldus Jonah Penninck. “JONGCD&V is daarover vrij verdeeld. Nochtans zijn onze basisprincipes duidelijk. Het is aan ons om onze jongeren daar wegwijs in te maken. Daarbij dient het recente boek van staatssecretaris Sammy Mahdi de leidraad te zijn. De échte christendemocratie is allesbehalve het progressief-liberale afkooksel dat het de voorbije jaren was. Een duidelijke en coherente ideologische koers is dé remedie tegen het gezwalp van de partij.”