Xaydee Van Sinaey wordt provinciaal kampioene tijdrijden


Schendelbeke. Ondanks de moeilijke voorbereidingen omwille van het slechte weer, mocht Xaydee Van Sinaey uit Schendelbeke vandaag in Sint-Lievens-Esse de bloemen in de lucht steken. De aanstromende belofte gleed uit en verloor daardoor enkele seconden, maar werd toch provinciaal kampioene tijdrijden.

In Sint-Lievens-Esse, een deelgemeente van Herzele, is vandaag het Provinciaal Kampioenschap Tijdrijden gereden. Maar door de regen en vooral de felle wind, liep verliepen de voorbereidingen niet op wieltjes. De organisatie moest vanmorgen alle hens aan dek roepen om de bemodderde wegen op te kuisen en om een omgewaaide boom op te ruimen. Tijdens de wedstrijd was het voor de renners uitkijken voor slippartijen.

Dat weerhield Xaydee Van Sinaey uit Schendelbeke om in Sint-Lievens-Esse provinciaal kampioen tijdrijden bij de Juniores te worden. Makkelijk was het niet. Door de gladheid schoof Xaydee van de weg en kwam tegen een bord terecht. ‘Ik verloor wel enkele seconden, maar ik was toch aangenaam verrast dat ik als eerste over de streep kwam. Uiteraard ben ik heel blij’, geeft de provinciaal kampioene nog mee.

Julien Borremans