© RR Breivelde

RR Breivelde is kampioen!

RR Breivelde kroonde zich zondag na een thuisoverwinning tegen Sparta Moerbeke/Geraardsbergen tot kampioen in vierde provinciale reeks D.

Een topprestatie van deze bijzondere ploeg met het kunstgrasveld op de sportsite Bevegemse Vijvers als thuishaven. Bijzonder want RR was in 2020 wellicht de eerste non-profit club/vereniging die startte in vierde provinciale.

Wouter Moreels van RR Breivelde verwoordde het toen zo (lees meer via deze link)

“De gouden jaren waarbij volwassen voetbalspelers in de lagere provinciale reeksen hopen geld verdienen zijn voorbij. Onze nieuwe opgerichte voetbalvereniging wil een statement maken door als mogelijk eerste non-profit club/vereniging te starten in 4de provinciale. Geen enkel lid in onze vereniging zal een vergoeding ontvangen voor zijn geleverde prestaties. Toch is het belangrijk dat we voldoende aandacht besteden aan het verwerven van inkomsten om onze kosten te dekken. Daarnaast willen we als vereniging nog unieker worden door opbrengsten te schenken aan het goede doel. Concreet wil dit zeggen dat een deel van onze sponsoring rechtstreeks naar een goed doel zal gaan!” 

Lees ook

Verslag RR Breivelde – Sparta Moerbeke/Geraardsbergen (via Facebookpagina RR Breivelde) – KAMPIOEN ZIJN IS PLEZANT!

Dit was de dag waar iedereen zo hard naar uit had gekeken. De dag waarop we eigenhandig de titel konden pakken op ons Hemelrijk door de nummer 2 in de stand, Sparta Moerbeke-Geraardsbergen, een verlies toe te dienen! Sparta was nota bene de enige ploeg die ons puntenverlies had gekost. We stonden dus dubbel op scherp!  Een bruisend Hemelrijk met naar schatting 300 aanwezigen, een stralend lentezonnetje en de Breivelde Ultra’s. Alles en iedereen was klaar voor onze titelmatch! In vergelijking met vorige week kwam captain Van Boxstael terug in de ploeg. Hierdoor schoof Nicolas Carrijn naar rechtsbuiten en moest Thomas Lenssens genoegen nemen met een plaatsje op de bank.

De wedstrijd begon vrij zenuwachtig. Het was dan ook serieus schrikken wanneer hun nummer 14, De Leye, vrij werd gespeeld voor onze doelman Van De Parre die iets te gretig in diens voeten dook met een licht contact tot gevolg. De scheidsrechter wees naar de stip. Feilloos omgezette strafschop: 0-1 na 5 minuten spelen. Even slikken dus. Het duurde niet lang vooraleer Breivelde weerwoord bood. Een prachtige crossbal van Wouter Moreels werd uit de lucht gehaald door Nicolas Carrijn, die geen seconde twijfelde en met links zijn eerste van het seizoen binnen schoot. Van een juist moment gesproken! 1-1 na een kwartier spelen. Sparta Moerbeke-Geraardsbergen voerde de druk op en kon een aantal keer gevaarlijk dreigen met verschillende strakke voorzetten. Echter zonder succes. Iets voor rust ontbond de ingevallen Thomas Lenssens, die de geblesseerde Sven De Clercq was komen vervangen, zijn duivels. Eerst met een knappe run en dito voorzet waarop een inglijdende Eric Malaquias net zijn teen niet kon tegen zetten. Daarna met een eigen schot op pass van Jesse, ook zonder succes. Het rustsignaal weerklonk met een terechte 1-1 stand op het bord. Het was een eerste helft geweest met een verschroeiend tempo, veel ruimte tussen de linies en nog niet meteen de greep op Sparta die we ons hadden voorgenomen.

De tweede helft begon al even verschroeiend. We waren nog maar net bezig of Eric kwam oog en oog te staan met de uitdoelman. Hij stifte de bal jammer genoeg iets te hoog waardoor de voorsprong uitbleef. Die voorsprong kwam er dan toch in minuut 55. Strak aangesneden vrije trap richting doel van Wouter Moreels die nog net met de knie werd beroerd door diens broer Brecht: 2-1! Het Hemelrijk in vuur en vlam! Het gaspedaal werd volledig ingedrukt en een dikke 5 minuten later schotelde Eric Malaquias met een knappe voorzet over de grond vanop links Thomas Lenssens zijn welverdiende goal voor: 3-1! Nog was de honger niet gestild van onze Breiveldse wolven. Een strak schot van onze topschutter Jesse De Groote werd zeer knap gered door de bezoekende goalie. Een hoekschop van Wouter werd op de deklat gekopt door zijn neefje Ruben Moreels, waardoor de bal in de voeten kwam van de 3e Moreels: Brecht, die er 4-1 van maakte. Een echt familiemoment als het ware! Wedstrijd gespeeld! Na een moeizame eerste helft werd de tweede helft volledig gedomineerd door Breivelde. De zege en de titel waren ons deel!

Wat een afloop! Wat een seizoen! De kers op de taart voor ons prachtig project én voor Ralph, onze superheld, die het goed stelt!! Dat is wellicht nog de mooiste overwinning van het moment!

Bedankt aan iedereen die Breivelde een warm hart toedraagt!