Zottegem: maandlang geen doorgaand verkeer in Ten Ede

Na dit paasweekend zal een aannemer, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, op dinsdag 19 april starten met wegenwerken aan een gedeelte van de gewestweg N642, zijnde Ten Ede ter hoogte van huisnummer 191 tot huisnummer 197. In de dubbele bocht aldaar rijdt het autoverkeer er vaak over de aanliggende fietspaden en om de zichtbaarheid en aldus ook de veiligheid van de fietsers te verbeteren, zullen daar nu verhoogde fietspaden aangelegd worden. Daarna zal ook het wegdek in asfalt vernieuwd worden.

Voorzien is dat deze werken ongeveer een maand zullen duren en tegen vrijdag 20 mei voltooid zullen zijn (ook afhankelijk van de weersomstandigheden). Tot dan zal de weg ter hoogte van de werfzone (zie grondplannetje) volledig afgesloten worden en zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Zowel richting Zottegem als richting Brakel zullen fietsers en gemotoriseerd verkeer een omleiding moeten volgen. Dit kan via de Klemhoutstraat, Pijperzele en Faliestraat (en omgekeerd) of via de Oudenhovestraat, Ten Bosse, Traveins, Meileveld, Meire, Meerlaan, Kloosterstraat en Smissenhoek.