518 Aanwezigen op de familiedag van Vlaams Belang Oost-Vlaanderen

Het Vlaams Belang heeft op Paasmaandag zijn jaarlijkse familiedag georganiseerd. Dit keer kon die opnieuw fysiek doorgaan, na twee wegens de coronapandemie geannuleerde edities. Dit familiefeest ging in verschillende provincies tegelijk door en stond in het teken van traditiebehoud. In Oost-Vlaanderen vond deze plaats in Ninove, alwaar parlementsleden Ilse Malfroot en Filip Brusselmans de centrale sprekers waren. “Pasen, maar ook Kerst, Sinterklaas en Zwarte Piet, Carnaval … het zijn allemaal tradities die we willen bewaren en doorgeven aan onze kinderen. Maar ze moeten ook beschermd worden, want onze tradities liggen onder vuur, niet in het minst door het woke-activisme!”

©Sophie Richez – Vlaams Belang organiseert familiedag

Het Vlaams Belang heeft afgelopen namiddag in verschillende provincies familiedagen georganiseerd. Ook in Ninove was er een gevuld kinderprogramma waarbij paaseieren werden gezocht, een uitgebreide receptie met de aanwezigheid van ‘foodtrucks’, maar centraal stonden de toespraken. Die kaderden vooral in het behoud van onze tradities, want de partij zegt dat die aangevallen en afgebroken worden.

“We zijn Vlaming en fier het te zijn”

©Sophie Richez – VBJ-voorzitter Filip Brusselmans

“Onze identiteit en tradities liggen onder vuur”, zei Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans. “Een diepe zelfhaat wordt al decennia gevoederd door de Linkse Kerk: Kerstmarkten werden wintermarkten, Paaseieren werden zoekeieren, onze feestdagen worden hier en daar al ingeruild voor islamitische feestdagen en ga zo maar door. Wij zijn echter niet bereid om onze tradities en onze gebruiken los te laten. In tegendeel: we willen ze bewaren om aan toekomstige generaties door te geven. En deze grote bijeenkomst van jonge gezinnen toont aan dat we geen as bewaren, maar ons vuur doorgeven.”

 

 

“Sinds enkel jaren is uit Amerika ook het woke-activisme komen overwaaien: een nog meer radicale haatideologie die alles wat ruikt naar onze identiteit wil vernietigen”, waarschuwde ook Vlaams Parlementslid Ilse Malfroot. “Zo moest Zwarte Piet kapotgemaakt worden, maar zelfs onze woordenboeken en dus onze taal zijn niet voor deze activisten veilig. Met deze familiedagen willen we aan alle Vlamingen tonen dat we niet beschaamd moeten zijn over wie we zijn. Integendeel: wij zijn Vlaming en dat willen we blijven!”

©Sophie Richez – Vlaams parlementslid Ilse Malfroot